Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια ζήτησε ο Μητσοτάκης από την ΚΟ της ΝΔ

Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια και συνεχής μάχη κατά του λαϊκισμού ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΚΟ της ΝΔ στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των 158 βουλευτών.

«Οι δημόσιες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ουσιαστικές να διατυπώνουν με σαφήνεια τις θέσεις με επιχειρήματα, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά στις αντίπαλες αιτιάσεις. Πρέπει να αποπνέουν ηθος για να αναβαθμίσουμε την πολιτική στα μάτια του πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μια νέα ποιότητα που την καθιστά αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αποδεικνύεται «ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές» το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου επισημαίνοντας ότι αυτή αποτελεί «δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής».

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε η εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου εξελέγη ομόφωνα και δια βοής ο Σταύρος Καλαφάτης.