Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Καλόγηρου «Τα μεγάλα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία»

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Το πλούσιο παρασκήνιο, η μυστική διπλωματία της ταραχώδους περιόδου πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διοργάνωση των συλλαλητηρίων και όλοι όσοι εργάστηκαν για την περιφρούρησή τους, οι κινήσεις αντιπερισπασμού από τις δυνάμεις που επιθυμούσαν διακαώς την υπογραφή της Συμφωνίας, άγνωστες πτυχές και πρωταγωνιστές της περιόδου, αναδεικνύονται με αμεσότητα στο βιβλίο ιστορικό-ντοκουμέντο του δημοσιογράφου Στέργιου Καλόγηρου με τίτλο: «Τα μεγάλα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία 2018-2019»

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τα συλλαλητήρια που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό 2018-2019

2018-2025

Στην κατάμεστη αίθουσα του περιπτέρου Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ παρουσιάστηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου το βιβλίο ντοκουμέντο
Επτά χρόνια μετά από τα συλλαλητήρια που πέρασαν στην Ιστορία και στα οποία πήραν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής με προεξέχοντα τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, θυμόμαστε όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο και συζητούμε για το μέλλον της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Το βιβλίο ιστορικό ντοκουμέντο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέργιου Καλόγηρου παρουσιάζει τα συνταρακτικά γεγονότα της ταραχώδους περιόδου του 2018-2019 αποκαλύπτοντας το πλούσιο παρασκήνιο , τη μυστική διπλωματία, αλλά και τους πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν και οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Τσόρμπα και Αντώνης Μυλωνάκης το βιβλίο είναι για ένα μοναδικό στο είδος του ιστορικό ντοκουμέντο μεταφέρει τις εμπειρίες του Στέργιου Καλόγηρου που υπήρξε πρωτεργάτης της διοργάνωσης των μεγάλων συλλαλητηρίων, αλλά ταυτόχρονα είναι και αποτέλεσμα πολύχρονης ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Επτά χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι παραβάσεις της από την πλευρά των Σκοπίων είναι εκατοντάδες. «Είναι κοινό μυστικό ότι ένα μέρος του πολιτικού μας συστήματος ελέγχεται και ότι υπάρχουν κόμματα μίας χρήσης. Κόμματα που διαλύθηκαν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η διάλυση του κράτους των Σκοπίων είναι θέμα χρόνου. Εμείς σ αυτό το διάστημα τι κάνουμε; Υπάρχουν χιλιάδες Βλαχόφωνοι με ελληνική συνείδηση στα Σκόπια και ήμουν ο πρώτος που ανέδειξα αυτό το θέμα. Πρέπει η χώρα μας να αναγνωρίσει αυτή την μειονότητα στα Σκόπια. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Πατριωτισμός, ο Αγώνας για την Πατρίδα δεν είναι προνόμιο ούτε της Δεξιάς ούτε της Αριστεράς. Αυτός ο Αγώνας συνεχίζεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέργιος Καλόγηρος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της Μητρόπολης Καλαμαριάς οι οποίοι μιλώντας μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Λάζαρος Κυρίζογλου Πρόεδρος ΚΕΔΕ Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο οποίος τόνισε ότι η ΚΕΔΕ ήταν από την αρχή στον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Αυτή η συμφωνία υπογράφτηκε τότε βιαστικά χωρίς καμία ενημέρωση και είναι επιζήμια για τη χώρα και τον λαό μας. Η μοναδική τηλεόραση που κάλυψε και μετέδωσε τα συλλαλητήρια, το μοναδικό κανάλι που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν η Βεργίνα Τηλεόραση», πρόσθεσε.

Παίρνοντας τον λόγο ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης Πρόεδρος ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη είπε ότι το βιβλίο του Δημοσιογράφου Στέργιου Καλόγηρου αποκαλύπτει άγνωστα γεγονότα εκείνης της περιόδου και είναι ένα ντοκουμέντο για την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Η διπλωματία δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τον χρόνο. Εκείνο που μένει είναι η Ιστορία και η Ιστορία είναι η αληθινή μαρτυρία για τους λαούς, κατέληξε στην ομιλία του.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Λάζαρος Καμπουρίδης αναφέρθηκε στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους πολλοί προσπαθούν να καπηλευτούν αυτή την πολύτιμη κληρονομιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος αναφερόμενος στην επιζήμια όπως την χαρακτήρισε Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι οι γείτονες δεν τιμούν ούτε τη δική τους υπογραφή.

«Τα ανοιχτά εθνικά θέματα όταν δεν κλείνουν προς όφελος της Ιστορίας είναι προτιμότερο να μένουν ανοιχτά», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συμπληρώνοντας ότι «το βιβλίο του Στέργιου Καλόγηρου μας βοηθά να αναλογιστούμε την Ιστορία» .

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου αλλά και στην εκδήλωση της παρουσίασής του αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.

Μνήμες από τους αγώνες και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια ανέδειξαν με τις σύντομες τοποθετήσεις τους ο Πρώτος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος) και Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, ο Μιχαήλ Πατσίκας ένας από τους πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων, ο Γιάννης Αμπατζόγλου Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και βουλευτής ΝΔ Ν Κοζάνης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής ΝΔ Β Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι Δήμαρχοι Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, Θερμαϊκού Θόδωρος Τζέκος, Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ζούκας, ο καθ. Ιστορικός Σλαβολόγος πρ. Παμμακεδονικών Ενώσεων Μ. Χρυσανθόπουλος, οι πρόεδροι εμπορικών συλλόγων Γρεβενών και Χαλκιδικής, ο επίτιμος Πρόξενος του Λουξεμβούργου Ιωάννης Βεργίνης, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, ο διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, δημοσιογράφοι κ.ά

Την εκδήλωση έκλεισε το μουσικό σχήμα ΕΝ-ΤΕΧΝΗ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Βεργίνα Τηλεόραση και Βεργίνα Κύπρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερή πρωτιά για τη ΝΔ – Αρνητική η αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθρο To ΥΠΕΞ απαντά στο “άλυτο μακεδονικό ζήτημα” του Μίτσκοσκι: Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
30 λεπτά ago
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
49 λεπτά ago
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
2 ώρες ago
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
2 ώρες ago
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?