Σάββατο, 7 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιους εργαζόμενους θεωρείται αργία και πώς αμείβεται
Επιστροφή ενοικίου: Αυτόματα και χωρίς αίτηση θα γίνεται η καταβολή του ποσού
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης το 2025 και το 2026
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση
TisimΒενη της Πεντηκοστής
Χαλκιδική: Τρακτέρ σε παράδρομο της Μουδανιών
41χρονος φυλακισμένος πίσω από την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζονται άλλες δύo γέφυρες και το τούνελ στον Περιφερειακό λόγω Flyover
Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: Καθήκον να φροντίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη
Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν για τον «Ιστό της αράχνης» – Μαζική επίθεση με πυραύλους και drones
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική 2025 – Επτά ελληνικά έργα στους φιναλίστ

3 ημέρες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική ανακοινώνει τα έργα φιναλίστ της φετινής διοργάνωσης. Ανάμεσα σε εκατοντάδες υποβολές, μία κριτική επιτροπή πολιτών με πάνω από 1.000 Ευρωπαίους επέλεξε τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες σε οκτώ κατηγορίες βραβείων. Καινοτόμοι και τολμηροί πολιτικοί από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στο Συνέδριο και το Γκαλά Βραβείων στη Βιέννη στις 17 Σεπτεμβρίου 2025, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Η λίστα των Ελλήνων φιναλίστ είναι:

Στην κατηγορία της Προστασίας του Κλίματος (Climate Protection) η χώρα μας εκπροσωπείται από τη Χάλκη, ως το πρώτο «Eco island» της Ελλάδας.

Στην Κατηγορία Τεχνολογίες για τη Δημοκρατία (Democracy Technologies) φιναλίστ είναι το Project DENN από τις Σέρρες, που καταπολεμά την παραπληροφόρηση και ενισχύει τη δημοσιογραφία, επιτρέποντας στους πολίτες να δημιουργούν και να μοιράζονται επαληθεύσιμο περιεχόμενο μέσω μιας πλατφόρμας για κινητά που βασίζεται σε blockchain.

Στην κατηγορία Εκπαίδευση (Education), ως φιναλίστ βρίσκουμε τον Δήμο Χαλανδρίου όπου τα νήπια γίνονται πρεσβευτές της εξοικονόμησης τροφίμων μέσω αφηγήσεων, παραστάσεων και ενός κινήματος σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Στην κατηγορία της Τοπικής Ανάπτυξης (Local Development), η Ελλάδα έχει δύο φιναλίστ: τον Δήμο Λοκρών με την έξυπνη διαχείριση νερού με ένα σύστημα τηλεμετρίας που ανιχνεύει διαρροές, διασφαλίζει την ποιότητα του νερού και ενδυναμώνει τους κατοίκους μέσω παρακολούθησης κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και τον Δήμο Αιγάλεω με το πρόγραμμα Rock the Block που επαναπροσδιορίζει την προσιτή στέγαση μετατρέποντας τις εμβληματικές «Πολυκατοικίες» της Αθήνας σε βιώσιμους, κοινοτικούς χώρους διαβίωσης.

Στην κατηγορία Δημόσια Υγεία και Γηράσκουσα Κοινωνία (Public Health & Ageing Society), φιναλίστ είναι το πρόγραμμα Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.). του Υπουργείου Υγείας, ένα ψηφιακό σύστημα που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την παρακολούθηση και την πρόβλεψη ελλείψεων φαρμάκων, διασφαλίζοντας αξιόπιστη προμήθεια φαρμάκων στην Ελλάδα.

Τέλος, στην κατηγορία Κοινωνική Συνοχή και Ένταξη (Social Cohesion & Integration), φιναλίστ είναι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης με το Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία που προσφέρει ολιστικές υπηρεσίες για την προώθηση της ανεξαρτησίας, της ένταξης και της ευημερίας για τα άτομα με αναπηρίες μέσω υπερσύγχρονων υποδομών και συντονισμένης φροντίδας.

«Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στα Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική είναι εντυπωσιακή, αλλά και αποκαλυπτική της ποιότητας και του εύρους των καινοτόμων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο – πολύ συχνά χωρίς τη δημοσιότητα και την αναγνώριση που τους αναλογεί. Τα επτά ελληνικά έργα που διακρίθηκαν αποτυπώνουν το δυναμισμό, τη φαντασία και τη δέσμευση των εμπνευστών τους για μια πολιτική που απαντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και ενισχύει τη δημοκρατική συμμετοχή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε την Ελλάδα να πρωτοστατεί σε έξι διαφορετικές θεματικές κατηγορίες, συμβάλλοντας ενεργά στον ευρωπαϊκό διάλογο για το μέλλον της πολιτικής και της δημοκρατίας», δήλωσε ο Δημήτρης Ρούλιας, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Ελλάδα και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Out of the Box.

Πηγή:Newsbomb.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending Newsπολιτική
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Η σεισμική διέγερση μπορεί να δώσει μέχρι και 6,6 Ρίχτερ»
Επόμενο άρθρο Θεοδωρικάκος: Όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία του καταναλωτή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγίου Πνεύματος: Για ποιους εργαζόμενους θεωρείται αργία και πώς αμείβεται
1 ώρα ago
Επιστροφή ενοικίου: Αυτόματα και χωρίς αίτηση θα γίνεται η καταβολή του ποσού
6 ώρες ago
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης το 2025 και το 2026
7 ώρες ago
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση
7 ώρες ago
TisimΒενη της Πεντηκοστής
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: Καθήκον να φροντίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν για τον «Ιστό της αράχνης» – Μαζική επίθεση με πυραύλους και drones

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιον χάρτη έδωσε ο Χούπης στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους – «Φαιδρότητα» απαντά στην Άγκυρα το υπ. Εθνικής Άμυνας

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική δέσμευση Μητσοτάκη έως τις εκλογές του 2027

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?