Πέμπτη, 4 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
Δημήτρης Παπαστεργίου: Στη ΔΕΘ θα δείξουμε το νέο wallet
Μαρινάκης: Σε 7 μήνες καταγράφηκαν 13.285 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κτηνιάτρους των Περιφερειών
ΔΕΘ 2025: Στο 1,7 δισ. ευρώ το κόστος των παροχών
Λύση στην κρίση δίνει ο Δαμιανός – Ξεκινά τη διαδοχή του στην Ιερά Μονή Σινά
Συναγερμός στο Λονδίνο: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε πεζούς – Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Έως και σήμερα Παρασκευή 20/12 οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2025 μπορούν να υποβάλουν την αίτηση – δήλωση συμμετοχής.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr , στον σύνδεσμο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Επιπλέον πληροφορίες για τις Πανελλαδικές 2025

Το υπουργείο Παιδείας, με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 και τα παρακάτω:

  1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο στρατό, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στο λιμενικό ή στο εμπορικό ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2025. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα στρατολογικά γραφεία, τα αστυνομικά τμήματα, την πυροσβεστική και το λιμενικό αντίστοιχα, σε χρόνο που θα καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία.
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  3. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2023 ή το 2024 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν τώρα την αίτηση-δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε στρατό, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2025). Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2023, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023. Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2024, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.
  4. Όσοι υποψήφιοι, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την αίτηση-δήλωση. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι αυτής της ειδικής κατηγορίας (που έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν από τις ειδικές επταμελείς των νοσοκομείων), δύνανται να υποβάλλουν απευθείας ξεχωριστό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου τους σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα. Αν ωστόσο κάποιος από τους υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις, επιθυμεί τη συμμετοχή του και στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλει την αίτηση-δήλωση της παρούσας ώστε να μπορεί να συμμετάσχει κανονικά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καθορίστηκαν οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει του συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, που αφορούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κώστας Χαρδαβέλλας: Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς και φίλοι στον αγαπημένο δημοσιογράφο
Επόμενο άρθρο Άνετα στην κορυφή η Τσέλσι, απίστευτη ανατροπή και πρόκριση στο νήμα για τη Μπάτσκα Τόπολα-Τα χθεσινά αποτελέσματα στο Κόνφερενς Λιγκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
2 ώρες ago
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
2 ώρες ago
Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
5 ώρες ago
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
5 ώρες ago
Δημήτρης Παπαστεργίου: Στη ΔΕΘ θα δείξουμε το νέο wallet
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»

«Εάν τα 2 δις κάθε χρόνο από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας κατευθύνονταν στην Τοπική…

Ελένη Ευσταθίου

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Η Αυτοδιοίκηση δεν συμφωνεί με την αφαίρεση των πολεοδομιών από τις αρμοδιότητές της»

Η πρώτη μεγάλη αδειοδοτημένη μαρίνα σκαφών σε όλο τον Θερμαϊκό πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανατολικό…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: O Στράτος Σιμόπουλος μιλά για τη ΔΕΘ και την ανάπλαση Θεσσαλονίκης

Για τα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην…

Ελένη Ευσταθίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Στο δίκτυο απινιδωτών του Kids Save Lives το Μετρό Θεσσαλονίκης με χορηγία της Μασούτης

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχίζουν σήμερα τα δοκιμαστικά δρομολόγια στην επέκταση Καλαμαριάς

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Λίνα Μενδώνη – Παραδίδεται η πρώτη αποκατεστημένη Κρήνη στην Άνω Πόλη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων από σήμερα ενόψει ΔΕΘ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?