Σάββατο, 15 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Συντάξεις: Τέσσερα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων
Οίκος αξιολόγησης Fitch: Τι σημαίνει η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας
Παπαθανάσης για Fitch: «Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής αναγνωρίζεται διεθνώς»
Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Philoxenia – Hotelia & Food & Drinks και σήμερα η ΔΕΘ 
Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν
TisimΒενη:«Με λίγα λόγια» ο Νίκος Οικονομόπουλος με την υπογραφή των Αντώνη Βαρδή, Χρήστου Δάντη, Γιώργου Σαμπάνη και άλλων σπουδαίων συνθετών
Ψήφος εμπιστοσύνης από τον οίκο Fitch: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου
Σαντορίνη: Στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα υδροδότησης του νησιού ύψους 3 εκατ.
ΔΥΠΑ: Έως τη Δευτέρα 17/11 η προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR-Βίρτους Μπολόνια 111-90: Σόου στο ΟΑΚΑ με καλεσμενους τους Ιταλούς!

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Με σπασμένα τα… φρένα συνεχίζει ο Παναθηναϊκός AKTOR στην Euroleague και ακόμα περισσότερο μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου ήταν και πάλι κυριαρχικός! Το τελικό 111-90 αποτυπώνει στο έπακρο την απόλυτη υπεροχή των «πρασίνων» κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, οι οποίοι είχαν διαστήματα που έμοιαζαν να είναι… πυραυλοκίνητοι!

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους! 19/32 τρίποντα, 74% στα δίποντα και 31 ασίστ για μόλις 11 λάθη. Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία! Ο Κέντρικ Ναν «μίλησε» όταν η Βίρτους προσπάθησε να γίνει ανταγωνιστική, ενώ ο Ομέρ Γιούρτσεβεν πραγματοποίησε ματς… καριέρας με 27 πόντους και 13/16 δίποντα!

Η αναμέτρηση

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεκίνησε με… φόρα το ματς έχοντας και την ψυχολογία στα ύψη μετά την επέκταση του συμβολαίου του (όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) και, μαζί με τον Γιούρτσεβεν, ο οποίος πήρε πολλές μπάλες στο χαμηλό ποστ, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος, διατηρώντας (έστω και μικρό) προβάδισμα στο σκορ. Οι «πράσινοι» είχαν βρεθεί αρχικά στο +5 (19-14), ενώ η διαφορά έφτασε και στους 8 πόντους (28-20) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (30-23). Ένα διάστημα όπου και οι δύο ομάδες είχαν υψηλά ποσοστά. Ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει 5/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 5/6 βολές και 10 ασίστ για μόλις ένα λάθος (!), ενώ η Βίρτους είχε αντίστοιχα 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 3/4 βολές με 6 τελικές πάσες για 2 λάθη. Όμως, η διαφορά ήταν στα ριμπάουντ υπέρ της ελληνικής ομάδας, καθώς είχε 8 έναντι τριών της Βίρτους. Ο Γουίλ Κλάιμπερν δεν είχε… αντίπαλο, μιας και κανείς από τους Παπαπέτρου, Όσμαν και Καλαϊτζάκη δεν μπόρεσε να τον «φρενάρει», με αποτέλεσμα να φτάσει στους 19 πόντους με 5/7 τρίποντα, ισοφαρίζοντας σε 38-38. Ωστόσο, η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους, συνέχισαν να «ταΐζουν» τον Γιούρτσεβεν στο «ζωγραφιστό» και έτρεξαν σερί 9-0 για το 47-38, το οποίο έγινε +10 (52-42) και +12 (54-42) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Τούρκος σέντερ είχε φτάσει σε ρεκόρ καριέρας με τα «πράσινα» από το πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε «γράψει» 18 πόντους με 9/10 δίποντα (!), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ! Συνολικά, ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε στο πρώτο μισό του αγώνα εξαιρετικά ποσοστό με 13/18 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 7/8 βολές και 17 ασίστ για μόλις 4 λάθη (!) όπως επίσης διπλάσια ριμπάουντ από τη Βίρτους (16 έναντι 8). Αντίστοιχα, η ιταλική ομάδα είχε μετρήσει 9/17 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 3/4 βολές και 13 τελικές πάσες για 4 λάθη.

Μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η διαφορά έφτασε και στο +16 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (67-51 στο 24′), έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του. Χουάντσο (16π., 4ριμπ., 3ασ.) και Γιούρτσεβεν (23π., 7ριμπ.) συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει στο πρώτο μέρος, όντας και οι καλύτεροι των «πρασίνων», ενώ ο Κέντρικ Ναν δε χρειάστηκε ακόμα να φορτσάρει ιδιαίτερα. Η Βίρτους εκμεταλλεύτηκε το «κενό» και… άτονο διάστημα των γηπεδούχων προς τη λήξη της τρίτης περιόδου, μειώνοντας σε 71-61 τρία λεπτά αργότερα και δη στο 27′. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +13 (79-66), χωρίς να είχε κινδυνεύσει ιδιαίτερα η ομάδα του Αταμάν. Στην τελευταία περίοδο, η Βίρτους μπορεί να μείωσε στους έξι πόντους (84-78), αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το μόνο που κατάφερε ήταν να… ξυπνήσει τον Κέντρικ Ναν, ο οποιος πήρε τη «μπαγκέτα» και με συνεχόμενους «πυροβολισμούς» έξω από τα 6.75 μέτρα εκτόξευσε εκ νέου τον δείκτη του σκορ, με τους «πράσινους» να έχουν 9/11 τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, «καθαρίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς. Έτσι, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 111-90, μετατρέποντας τον αγώνα σε σόου του NBA!

Οι κορυφαίοι

Ο Κέντρικ Ναν το… πήρε πάνω του όταν η Βίρτους έμοιαζε να απειλεί τους «πράσινους» και με 11 σερί πόντους μοιράστηκε με το Γιούρτσεβεν τον τίτλο του MVP, έχοντας στο σύνολο 27 πόντους με 5/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας 27 πόντους με 13/16 δίποντα και 7 ριμπάουντ, ενώ πολυ καλό παιχνίδι και από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος γιόρτασε και την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους, ο Γουίλ Κλάιμπερν ήταν εξαιρετικός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με 25 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Επόμενη υποχρέωση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ (9/1, 21:15) για την 20η αγωνιστική της Euroleague, ενώ αντίστοιχα η Βίρτους Μπολόνια θα φιλοξενήσει τη Μπασκόνια (10/1, 21:45).

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 54-42, 79-66, 111-90

Οι διαιτητές: Περούγκα, Γιόβτσιτς, Ουντιάνσκι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 12 (4/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Σλούκας 5 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 λάθη), Όσμαν 11 (3/3 τρίποντα), Παπαπέτρου 5 (1), Γκραντ 6 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ναν 27 (5/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκέιμπριελ 2, Ερνανγκόμεθ 16 (3/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη), Μήτογλου, Γιούρτσεβεν 27 (13/16 δίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη)

Βίρτους Μπολόνια (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Κορντινιέ 11 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπελινέλι 8 (2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Παγιόλα 8 (2/2 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κλάιμπερν 25 (4/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Χάκετ, Γκραζούλις 12 (2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μόργκαν 4 (6 ασίστ, 2 λάθη), Πολονάρα 3 (1), Ντιουφ 15 (2 ριμπάουντ, 2 λάθη), Ακέλε 2, Τάκερ 2

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Νις-Ρεν 3-2: Τρίποντο τετράδας για το σύλλογο της Νίκαιας
Επόμενο άρθρο TisimΒενη : Θεσσαλονίκη η αρχόντισσα των εορτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συντάξεις: Τέσσερα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα εκατομμυρίων συνταξιούχων
1 ώρα ago
Οίκος αξιολόγησης Fitch: Τι σημαίνει η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας
2 ώρες ago
Παπαθανάσης για Fitch: «Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής αναγνωρίζεται διεθνώς»
3 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Philoxenia – Hotelia & Food & Drinks και σήμερα η ΔΕΘ 
3 ώρες ago
Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Άπαντες παρόντες στην προπόνηση της Ελλάδας ενόψει του αγώνα με τη Σκωτία

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τμήμα της ξύλινης κερκίδας στο Ιβανώφειο εν ώρα αγώνα – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο φίλαθλοι του Ηρακλή

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται το 1ο Thessaloniki City Marathon για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Σε δύο γκρουπ η προπόνηση για το παιχνίδι με Σκωτία

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?