Παναγιώτης Πελεκούδας και Αλέξανδρος Ράπτης στην ΕΡΑσπορ: «Την Εθνική ομάδα βόλεϊ την έχει βοηθήσει η κρίση»

147

[ad_1]

Ο διεθνείς βολεϊμπολίστες του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας και Αλέξανδρος Ράπτης μίλησαν εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Ελλάδα των σπορ». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στις αρμοδιότητες του ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) και για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Για τον ΠΑΣΑΠ:
Πελεκούδας: «Οι άνδρες που παίζουν στην Α1 είναι αμειβόμενοι λόγω συμβολαίων, οι γυναίκες δεν θεωρούνται αμειβόμενες γιατί δεν έχουν συμβόλαιο. Ο ΠΑΣΑΠ είναι ένας οργανισμός ο οποίος ουσιαστικά ότι πρόβλημα έχει ο αθλητής, άσχετα αν είναι στην Α1 ή Α2 κατηγορία, επικοινωνεί με εμάς και εμείς προσπαθούμε να να βοηθήσουμε. Ο ΠΑΣΑΠ είναι κάτι σαν «καταστατικό όργανο» χωρίς να έχει συνδικαλιστικό ρόλο. Έχουμε δικηγόρους που μας εκπροσωπούν σε κάποιες υποθέσεις…».
Για το επίπεδο του Ελληνικού Πρωταθλήματος:
Ράπτης: «Σταδιακά αρχίζει και ανεβαίνει το άθλημα, φυσικά και με τη βοήθεια της ΕΡΤ που ανέλαβε τις μεταδόσεις του πρωταθλήματος. Το βόλεϊ έχει αρχίσει και ανεβαίνει και προβάλλεται γενικότερα το άθλημα κι αυτό είναι πολύ καλό για όλους μας».
Πελεκούδας: «Σίγουρα δεν είναι στις δόξες του το άθλημα, αλλά με την ανάπτυξη που έρχεται από τις μεγάλες ομάδες, είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο πρωταθλημα δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, ίσως υπάρχουν πολλά αποτελέσματα που ξαφνιάζουν. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό! Αυτές είναι ανατροπές που δίνουν μια ομορφιά στο άθλημα».
Εάν έχει ανακάμψει η Εθνική ομάδα:
Πελεκούδας: «Την εθνική ομάδα την έχει βοηθήσει η κρίση! Είναι περίεργο αυτό που λέω, αλλά δόθηκαν ευκαιρίες σε Έλληνες αθλητές να παίξουν στην Α1. Σιγά σιγά αυτοί βγήκαν εξωτερικό, απέκτησαν εμπειρίες και ήρθαν στη «γαλανόλευκη» και βοήθησαν. Οπότε, θεωρώ ότι όταν υπάρχει κρίση οικονομική ο αθλητισμός έχει μια άνθιση. Αν αυτό η Ελλάδα καταφέρει να το εκμεταλλευτεί, ίσως παράγουμε μια νέα γενιά αθλητών».
Για την ανάδειξη ταλέντων:
Πελεκούδας: «Τους Έλληνες παίκτες που βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο, όπως ο Αλέξανδρος, δεν πρέπει να τους καταστρέψουμε με κάποιους ισάξιους ή χειρότερους σε αξία  ξένους. Δηλαδή κάποια νέα ταλέντα, μπορεί του χρόνου να αξίζουν τα διπλάσια χρήματα από έναν ξένο. Αυτό το παλεύουμε ως ΠΑΣΑΠ και έχουμε έρθει σε μια συμφωνία με τη Λίγκα, ώστε για τα επόμενα χρόνια να είναι τέσσερις οι ξένοι, δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος. Αυτό θα δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά και μια ποιότητα στο πρωτάθλημα».
Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:
Ράπτης: «Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας σε κάθε αγώνα και μας βοηθάει με τη φωνή του, ειδικά τώρα που υπάρχει μια αγωνιστική βελτίωση, μιας και πέρσι ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Τώρα όμως που ανεβαίνει ο ερασιτέχνης μάς δημιουργούνται πολύ ωραία συναισθήματα».
Πελεκούδας: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στηρίζει αρκετά την ομάδα βόλεϊ, γιατί έχει πάρει μεγάλες χαρές από αυτήν. Τώρα βλέπει ότι γίνεται μια σωστή δουλειά και καλώς ή κακώς είμαστε τρίτοι κι αυτό τους δίνει μια ελπίδα για το μέλλον. Μάλιστα, οι φίλοι της ομάδας ξέρουν το άθλημα, οπότε αυτό σε κάνει να χαίρεσαι που αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό».
Για τα συμβόλαια τους:
Πελεκούδας: «Το δικό μου συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν, ενώ υπάρχουν κάποιες κινήσεις και από το εξωτερικό».
Ράπτης: «Εχω υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι ενιαίο».
Για το «βάρος» της φανέλας του Παναθηναϊκού:
Πελεκούδας: «Είναι «βαρύ» να εκπροσωπείς μια ομάδα που έχει πολλά χρόνια ιστορίας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα και μια οικογένεια».
Για το πως έγινε γνωστός μέσω του Παναθηναϊκού:
Ράπτης: «Πιστεύω όλα ξεκίνησαν στο πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό που κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι παρόλο που χάσαμε».
Πόσο επηρεάζει τους παίκτες η ένταση στις εξέδρες:
Πελεκούδας: «Καλώς ή κακώς θα συμβαίνει και δεν είναι δικό μας θέμα να τα λύσουμε. Όταν παίζεις σε ένα «εχθρικό» γήπεδο συνήθως δίνει κίνητρό στον αθλητή. Εμένα η δουλειά μου είναι να πηγαίνω στην προπόνηση και να αγωνίζομαι».
 
ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

[ad_2]