Παρασκευή, 5 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την αποπομπή Κικίλια μετά τις δηλώσεις για αλλαγές στο αλιευτικό καθεστώς του Θρακικού Πελάγους
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
Δημήτρης Παπαστεργίου: Στη ΔΕΘ θα δείξουμε το νέο wallet
Μαρινάκης: Σε 7 μήνες καταγράφηκαν 13.285 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κτηνιάτρους των Περιφερειών
ΔΕΘ 2025: Στο 1,7 δισ. ευρώ το κόστος των παροχών
Λύση στην κρίση δίνει ο Δαμιανός – Ξεκινά τη διαδοχή του στην Ιερά Μονή Σινά
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ανακοινώθηκαν οι χώρες που θα διεξαχθεί η διοργάνωση το 2030 και το 2034

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στο έκτακτο συνέδριο της FIFA, επικυρώθηκαν και ανακοινώθηκαν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2030 και του 2034. Χωρίς ανταγωνισμό, ήταν δεδομένο το που θα καταλήξουν τα συγκεκριμένα Μουντιάλ και απλά ήρθε η τυπική επιβεβαίωση.

Το 2030 στην επέτειο του ενός αιώνα Παγκοσμίων Κυπέλλων, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ηπείρους. Ισπανία-Πορτογαλία στην Ευρώπη, Μαρόκο στην Αφρική και Αργεντινή-Ουρουγουάη-Παραγουάη στη Νότια Αμερική.

Όσο για το 2034, η διοργάνωση πήγε στη μοναδική υποψήφια, Σαουδική Αραβία. Μάλιστα η ανακοίνωση μεταδόθηκε ζωντανά στο DAZN.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε μεταξύ άλλων:

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 αποδίδεται στην υποψηφιότητα της Νότιας Αμερικής, από κοινού με αυτή της Ισπανίας-Πορτογαλίας-Μαρόκου Η τελετή της εκατονταετηρίδας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου απονέμεται στην Ουρουγουάη, την Παραγουάη και την Αργεντινή», επιβεβαίωσε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 θα είναι η Σαουδική Αραβία, συγχαρητήρια».

Αντιδράσεις για την Σαουδική Αραβία

Η «επιλογή» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 στη Σαουδική Αραβία «θέτει σε κίνδυνο ζωές και αποκαλύπτει το κενό των δεσμεύσεων της FIFA όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρουν η Διεθνή Αμνηστία, ΜΚΟ και εκπρόσωποι φιλάθλων σε κοινό κείμενο.

Επικυρώνοντας δια βοής την σχετική απόφαση, κατά τη διάρκεια -εικονικού- συνεδρίου της η FIFA «αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις μας», γράφουν ειδικότερα η Διεθνής Αμνηστία, η Human Rights Watch (HRW), η διεθνής συνομοσπονδία Συνδικάτων (Ituc ) και τις οργανώσεις Sport and Rights Alliance και Football Supporters Europe (FSE).

Από τότε που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι, μόνη στη διεκδίκηση, οι είκοσι υπογράφοντες οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους «για τους κατοίκους, τους μετανάστες εργάτες και τους επισκέπτες.

«Σήμερα, δεν λείπουν αποδεικτικά στοιχεία: μετανάστες εργαζόμενοι που υφίστανται εκμετάλλευση και θύματα ρατσισμού, ακτιβιστές που καταδικάστηκαν σε δεκαετίες φυλάκιση επειδή εκφράστηκαν ειρηνικά, γυναίκες και άτομα ΛΟΑΤΚΙ + που αντιμετωπίζουν νομιμοποιημένες διακρίσεις ή ακόμη και κάτοικοι που εκδιώχθηκαν με βία για να ανοίξουν χώρο για κρατικά έργα», παραθέτει το δελτίο τύπου τους.

Για τους υπογράφοντες, «είναι σαφές ότι χωρίς επείγουσες ενέργειες και ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα αμαυρωθεί από την καταστολή, τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση σε μεγάλη κλίμακα».

Ωστόσο, η FIFA έχει αναγνωρίσει, από την καθιέρωση των δεσμεύσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2017, «ότι είναι υπεύθυνη για την πρόληψη και τον μετριασμό των παραβιάσεων και καταχρήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με τις δραστηριότητές της», καθώς και για την «αποκατάσταση» εάν είναι απαραίτητο, το κείμενο τονίζει περαιτέρω.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Kids Wallet: Πώς μπλοκάρει την πρόσβαση των παιδιών στα social media – Αρχές του 2025 η λειτουργία του
Επόμενο άρθρο Ο Βασίλης Οικονόμου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την αποπομπή Κικίλια μετά τις δηλώσεις για αλλαγές στο αλιευτικό καθεστώς του Θρακικού Πελάγους
10 ώρες ago
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
12 ώρες ago
Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»
12 ώρες ago
Ειδικό βοήθημα έως 1.375 ευρώ της ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι 
15 ώρες ago
Στη Βουλή από τον Μιχάλη Χουρδάκη τα πρόσφατα περιστατικά νεανικής βίας
15 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Κώστας Γιουτίκας στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Τα τέλη κυκλοφορίας να πηγαίνουν στις περιφέρειες και τους δήμους»

«Εάν τα 2 δις κάθε χρόνο από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας κατευθύνονταν στην Τοπική…

Ελένη Ευσταθίου

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Η Αυτοδιοίκηση δεν συμφωνεί με την αφαίρεση των πολεοδομιών από τις αρμοδιότητές της»

Η πρώτη μεγάλη αδειοδοτημένη μαρίνα σκαφών σε όλο τον Θερμαϊκό πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανατολικό…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: O Στράτος Σιμόπουλος μιλά για τη ΔΕΘ και την ανάπλαση Θεσσαλονίκης

Για τα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην…

Ελένη Ευσταθίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eurobasket 2025: Απόψε ο “τελικός” της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία για την 1η θέση του ομίλου 

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μυστακίδης κατέθεσε πρόταση για να αγοράσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

News Room
απε-μπε
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεταγραφές- Ολυμπιακός: Το απόγευμα φτάνει ο Ποντένσε

Ελένη Ευσταθίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eurobasket 2025: Για τρίτη νίκη και πρωτιά στον όμιλο η Εθνική κόντρα στη Γεωργία

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?