Τρίτη, 2 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μνημονιακό χρέος: Το «πράσινο φως» για την πρόωρη αποπληρωμή δίνουν οι ESM και EFSF
ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού την Τετάρτη
Νέος κύκλος Εξοικονομώ 2025: Μαζική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών
Πιερρακάκης: Η εξαγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου από την Euronext θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
Μέχρι Παρασκευή οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης – Πότε θα πιστωθεί η πρώτη δόση
Σκληρή μάχη για τη στρατηγική πόλη Ποκρόφσκ: Γιατί είναι σημαντική για τους Ρώσους – «Την καταλάβαμε», λέει η Μόσχα, διαψεύδει το Κίεβο
ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2026 με υψηλά πλεονάσματα και μείωση χρέους
Χατζηδάκης: Έρχονται νέες μειώσεις φόρων τον Σεπτέμβριο του 2026
Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Θετική εξέλιξη σε μια εποχή έντασης και τοξικότητας
Μάλγαρα: Ενισχύεται με τρακτέρ το μπλόκο των αγροτών – «Η Ελλάδα θα κοπεί σε 100 κομμάτια»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια μαθητική κινητοποίηση για το κλίμα-Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη(video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας μαθητικής κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή, γίνονται σήμερα σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.  Χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την Γερμανία συμμετείχαν και σήμερα στις διαδηλώσεις «Παρασκευές για το Μέλλον», για την προστασία του περιβάλλοντος. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες πόλεις, κυρίως στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στη Δρέσδη και στη Στουτγάρδη, ενώ στην πρωτοβουλία συμμετείχαν και μαθητές στη Ρώμη, στη Βιέννη, στη Βαρσοβία και στο Λονδίνο.

Στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη.
Πορεία μαθητών και φοιτητών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση του πλανήτη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμια εκστρατείας και πρωτοβουλίας #fridaysforfuture.
Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» και «Σώστε τον πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι», οι μαθητές και οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος κι μετά έκαναν πορεία στην Ερμού.
Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σεβαστείτε την ύπαρξη αλλιώς περιμένετε αντίδραση», οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας Climatestrike, με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες, επιθυμούν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή, με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.
Μαθητές από όλο τον κόσμο εξέδωσαν επιστολή στην οποία τονίζουν: «Θα αλλάξουμε την τύχη της ανθρωπότητας, είτε σας αρέσει είτε όχι».

«Το 2050 εσείς θα έχετε πεθάνει, εμείς όχι»: η νεολαία ολόκληρου του κόσμου καλείται να διαδηλώσει σήμερα για να ζητήσει από τους ενηλίκους ισχυρές δράσεις για το κλίμα, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης εμπνευσμένης από την έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Μέχρι τώρα, η έκκληση για κινητοποιήσεις κάθε εβδομάδα που έχει απευθύνει η μαχητική Σουηδέζα, η οποία από το καλοκαίρι και κάθε Παρασκευή στέκεται μόνη της μπροστά από το κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Απεργία από το σχολείο για το κλίμα», έχει βρει ανταπόκριση σε μερικές χώρες, κυρίως στο Βέλγιο ή στη Γερμανία, όπου έχουν διαδηλώσει χιλιάδες νέων.
Όμως γι’ αυτή την «παγκόσμια απεργία για το μέλλον» της 15ης Μαρτίου, μαθητές και φοιτητές απέχουν από τα μαθήματά τους από το Σίδνεϊ μέχρι το Παρίσι, από το Τόκιο μέχρι το Μόντρεαλ, από το Χονγκ Κονγκ μέχρι την Καμπάλα.
«Κάνουμε απεργία για να πούμε στις κυβερνήσεις μας να κάνουν τα μαθήματά τους και να μας δείξουν αποδείξεις!», αναφέρεται στην έκκληση που έχει δημοσιοποιηθεί στο Facebook. Αποδείξεις πως ο κόσμος παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας το πολύ στους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία του Παρισιού.
Προς το παρόν, οι ηγέτες λένε απλώς ότι θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, επισήμαινε πρόσφατα η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Αυτό δεν είναι αρκετό διότι «το σπίτι μας καίγεται»: «θέλω να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε», έχει τονίσει.
Σύμφωνα με το FridaysforFuture, όπως είναι η ονομασία του κινήματος της 16χρονης Τούνμπεργκ, περισσότερες από 1.000 συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα σε όπλο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Αγγλικός «εμφύλιος» Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι στους «8» του Champions League
Επόμενο άρθρο Ντέρμπι Νάπολι-Άρσεναλ έβγαλε η κλήρωση του Europa League

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μνημονιακό χρέος: Το «πράσινο φως» για την πρόωρη αποπληρωμή δίνουν οι ESM και EFSF
40 λεπτά πριν
ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού την Τετάρτη
3 ώρες πριν
Νέος κύκλος Εξοικονομώ 2025: Μαζική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών
5 ώρες πριν
Πιερρακάκης: Η εξαγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου από την Euronext θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
6 ώρες πριν
Μέχρι Παρασκευή οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης – Πότε θα πιστωθεί η πρώτη δόση
7 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα

Αποκλειστικό ο διεθνολόγος Σπύρος Πλακούδας αποκαλύπτει πως το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τουρκικές βάσεις που…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή μάχη για τη στρατηγική πόλη Ποκρόφσκ: Γιατί είναι σημαντική για τους Ρώσους – «Την καταλάβαμε», λέει η Μόσχα, διαψεύδει το Κίεβο

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Υπάρχει μία υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία που δεν βοηθάει στις διαπραγματεύσεις

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από πυροβολισμούς σε παιδικό πάρτι γενεθλίων

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Οριστικοποιείται η υποψηφιότητα Πιερρακάκη

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?