Παίρνει «κεφάλια» ο Χρυσοχοΐδης – Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

28

Χωρίς τον αρχηγό και τους άλλους τέσσερις αντιστρατήγους της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Συγκεκριμένα εκτός από τον κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο δεν κλήθηκε ο υπαρχηγός κ. Καραμαλάκης, η αντιστράτηγος υπεύθυνη για τα μεταναστευτικά θέματα, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ, Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, κ. Δραγατάκης και ο επιθεωρητής βορείου Ελλάδας κ. Αποστολόπουλος.Σημειώνεται πως οι παραπάνω έχουν πολλά χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ και προήχθησαν από τις κρίσεις που έγιναν επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, το γεγονός ότι στη σύσκεψη για την ασφάλεια μετείχαν όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από ολόκληρη την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι η φυσική ηγεσία του Σώματος καταδεικνύει ότι δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του νέου υπουργού για την αντιεγκληματική πολιτική που θα ανακοινωθεί θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, η παρουσία του οποίου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευρωεκλογών είχε προκαλέσει σάλο.
Νωρίτερα, ο κ.Χρυσοχοϊδης είχε συγκαλέσει άλλη σύσκεψη σχετικά με τον ανιπυρικό σχεδιασμό.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.
Οξύτατη κριτική στην νέα κυβέρνηση για την «εξώθηση σε παραίτηση» του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ εξαπολύει η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγω περί «ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «για αξιολόγηση χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά.