Πέθανε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε

Δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ο οποίος είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά της πανδημίας. Ο ίδιος εμβολιάστηκε με Pfizer στις 8 Δεκεμβρίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 81 του, μετά από ασθένεια. Μάλιστα κατέληξε στο ίδιο νοσοκομείο που έκανε και το εμβόλιο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας με καταγωγή από το Γουοργουικσάιρ με το απίστευτο ονοματεπώνυμο εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο του Κόβεντρι, ενώ οι φωτογραφίες του πέρασαν στα πρωτοσέλιδα. Άλλωστε η συνωνυμία του με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Όταν έκανε το εμβόλιο, νοσηλευόταν ήδη σε θάλαμο του νοσοκομείου. Μάλιστα είχε πει ότι «το προσωπικό σε αυτό το νοσοκομείο είναι υπέροχο». Η φωτογραφία του να εμβολιάζεται έδωσε σε πολλούς την ελπίδα, την ώρα που ο κόσμος βίωνε το lockdown.

Πέραν της οικογένειάς του, πολλοί άνθρωποι ένιωσαν θλίψη για την απώλειά του. Ήταν άλλωστε και πολύ αγαπητή φιγούρα του κόμματος των Εργατικών στο Κόβεντρι, ενώ είχε αφοσιωθεί στο να κάνει καλύτερη την τοπική κοινότητα. Είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, ήταν δεινός φωτογράφος, αγαπούσε την τζαζ και τις κοινωνικές επαφές, αλλά και το περιβάλλον και τους κήπους.