Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:20.000 θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», το πρώτο 6μηνο του 2021

ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο 6μηνο του 2021 μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Έρχονται» 20.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο 6μηνο του 2021 μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης
Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στις 11 Ιανουαρίου
Θα στηθούν κάλπες για τη ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού-Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης το Α’ εξάμηνο του 2021

Για την συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση τον καιρό της πανδημίας, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τις προσλήψεις που θα φέρει, το νόμο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ που θα ψηφιστεί αρχές του 2021 αλλά και για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση και στο δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
20.000 θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», το πρώτο 6μηνο του 2021
Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ λόγω συνεργασίας με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθεί κι 1δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε κι εκείνη να στηρίξει αυτό το πρόγραμμα μαμούθ για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση. «Ήδη έχουμε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ύψους 1,3 δις ευρώ, σχεδόν σε όλες τις πόλεις-που δε ξεκίνησαν οι περισσότερες αλλά ξεκίνησαν οι διαδικασίες» σημείωσε ο υπουργός. «Στο επόμενο 6μηνο και μόλις οριστικοποιηθεί η έξοδος από τον εφιάλτη της πανδημίας αυτά τα έργα θα έχουν δρομολογηθεί και θα φέρουν 20.000 θέσεις εργασίας».
Για την εξέλιξη και αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στις 11 Ιανουαρίου-«Περνάμε στις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο»
Ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο στις 11 Ιανουαρίου του 2021 θα είναι για την εξέλιξη και αναβάθμιση του ΑΣΕΠ ώστε να γίνει πράξη η αξιοκρατία στις προσλήψεις του δημοσίου και να δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος. Διευκρίνισε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί από το 2022, ενώ το 2021 θα υπάρξει μεταβατικό σύστημα προσλήψεων σημειώνοντας πως με το ισχύον σύστημα θα γίνουν οι προαναγγελθείσες 12.500 νέες προσλήψεις στο δημόσιο. Η εφαρμογή του νέου νόμου θα προβλέπει γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ο οποίος θα γίνεται κάθε 2 χρόνια «ίσως και κάθε χρόνο» είπε ο υπουργός τονίζοντας πως από την εποχή που επικρατούσε το «Μέσο» στις προσλήψεις, «περάσαμε με το νόμο Πεπονή στις αντικειμενικές προσλήψεις και τώρα περνούμε στις αξιοκρατικές»
Καμπάνια για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού το Α’ εξάμηνο του 2021-«θα στηθούν κάλπες»
Για τη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι λόγω κορονοϊού η καμπάνια καθυστέρησε και θα γίνει μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021. Ξεκαθάρισε ότι η καμπάνια προβλεπόταν από το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι από το ελληνικό κοινοβούλιο με 280 ψήφους και διευκρίνισε ότι θα στηθούν κάλπες και η ψηφοφορία δε θα γίνει με επιστολική ψήφο.
Πάνω από 200 εκ. ευρώ δόθηκαν στην Αυτοδιοίκηση τον καιρό της πανδημίας
Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος ενώ διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν τις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στους δήμους, όπως και η δυνατότητα για 24 δόσεις για τα τέλη που προκύπτουν από τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.

1 ΣΧΟΛΙΟ