Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παγιωμένη μεγάλη δύναμη του προοδευτικού φάσματος στη χώρα

[ad_1]

Έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση για το μεγάλο έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλο το Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη. Είκοσι ένας χιλιάδες φορείς -πρόσθεσε- θα διασυνδεθούν με έναν κόμβο διαλειτουργικότητας και θα εξοικονομηθούν 400 εκ. ευρώ τον χρόνο, αυτό σημαίνει δύο επιδόματα ενοικίου το χρόνο, άρα έχουμε μπει για τα καλά στην τροχιά της επιτάχυνσης και στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της προεκλογικής μάχης ο υπουργός είπε ότι απέδωσε στην αναμέτρηση αυτή ευρω-ελληνικά χαρακτηριστικά, γιατί τα προγράμματα των δυο βασικών διεκδικητών της εκλογικής νίκης είναι αλληλένδετα με την προοπτική με την οποία βλέπουμε την Ευρώπη. Η λογική των προοδευτικών δυνάμεων φαίνεται ότι συγκλίνει και συνομολογούν ότι πρέπει να γίνουν πολύ σοβαρές τομές στην δομή της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αυξηθούν οι πολιτικές για την κοινωνική συνοχή και την άρση ανισοτήτων. Οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να εγγυηθούν πολιτικές για την συνοχή και την άρση των ανισοτήτων, σημείωσε ο κ. Παππάς.
Έχει γίνει απολύτως καθαρό ότι στην Ελλάδα, Μητσοτάκης σημαίνει περικοπές και απολύσεις και Τσίπρας σημαίνει απασχόληση και αυξήσεις, τόνισε ο υπουργός.Αν αυτός ο προεκλογικός αγώνας έχει δύο χαρακτηριστικά τότε πρώτον, αναδείχθηκε η ατζέντα των προβλημάτων του κόσμου και αναγκάστηκε η ΝΔ να αναδείξει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα. Δεύτερον, αναδείχθηκε η τεράστια διαφορά δυνατοτήτων κινητοποίησης των δύο αντιπάλων, πρόσθεσε.
Ο Μητσοτάκης -επεσήμανε ο κ. Παππάς- δεν είπε για μηχανισμό στήριξης των συντάξεων, είπε ότι θα εγγυηθεί τα εισοδήματα γενικώς με διπλασιασμό του ρυθμού ανάπτυξης. Στο μυαλό του είναι ένας νέος κύκλος περικοπών και αντιδραστικών ρυθμίσεων.
Η οικονομία έχει μπει με το κατάλληλο μείγμα πολιτικής σε σταθερή θετική τροχιά. Αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και να μην υπάρξει πολιτικό ατύχημα που θα μας ξαναγυρίσει πίσω, σημείωσε. Είναι προφανές ότι σε κάθε στιγμή που διαπιστώνεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια θετικά βήματα, θα τα κάνουμε. Αυτή η πορεία μπορεί να συνεχιστεί, υπογράμμισε ο υπουργός. Τετρακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε.
Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές είπε ότι είναι ντε φάκτο κοντά στις εθνικές -σε λίγους μήνες- και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει να καμία σχέση με αυτές του 2014.Η ΝΔ κατεβάζει βιαίως τον πήχη κάθε μέρα. Ξεκίνησε με μία στρατηγική «ίσα και τους φάγαμε» από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη και μετά. Υπάρχει μία κανονικοποίηση της προπαγάνδας της ΝΔ και των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να ανιχνεύουν τις πολιτικές δυναμικές που μας έχουν φέρει τις εκλογικές νίκες, σημείωσε ο υπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παγιωμένη μεγάλη δύναμη του προοδευτικού φάσματος στη χώρα. Αν το ένα χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου είναι ότι αναδείχθηκε ο σκληρός πυρήνας των προγραμμάτων των κομμάτων, το δεύτερο είναι ότι ο ένας σημαντικός πόλος του συστήματος, δεν καταφέρνει να κάνει μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Η σημερινή μας συγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι το επιστέγασμα μιας εμφατικής πορείας μίας προεκλογικής καμπάνιας και εντυπωσιακής επανεμφάνισης του προοδευτικού κόσμου. Τον πήχη για την σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα τον έχει βάλει ο λαός, τόνισε ο υπουργός.
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρώτη συγκέντρωση στην Άρτα δεν είχαμε εικόνα ότι θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση, διευκρίνισε. Θα δοθεί η μάχη μέχρι και τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, υποστήριξε ο κ. Παππάς.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής Βέμπερ ο υπουργός είπε ότι θα είναι πισωγύρισμα η εκλογή Βέμπερ για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει και ένας από τους λιγοστούς φανατικούς φίλους του, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]