Ο Στέργιος Καλόγηρος “σχολιάζει την επικαιρότητα “

Ο Στέργιος Καλόγηρος “σχολιάζει την επικαιρότητα “

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗς ΜΝΗΜΗς ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟς προεδρος ιστορικου μουσειου κρητης κ υποψηφιος δημαρχος,ΛΑΜΠΡΙΝΟς δημαρχος ηρακλειου,ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗς περιφερειαρχης κρητης,ΣΑΒΒΑς διευθυντης βικελαιας δημοτικης βιβλιοθηκης ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟς ΤΩΝ 3.000.000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑς ΕΦ’ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ στην εκθεση για τους μικρασιατες προσφυγες που γινεται στο κεντρο του ηρακλειου!:”Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως
  ” …οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:
  Θανάτωση των μελών της ομάδας
  Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
  Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
  Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας
  Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη.” Οι Αρμένιοι αναφέρουν ως γενοκτονία την εξόντωση τους από τον στρατό των Νεοτούρκων στις αρχές του περασμένου αιώνα (1915). Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει επίσημα και τις δύο περιπτώσεις ως γενοκτονία, Το 2001, πάντως, η γαλλική εθνοσυνέλευση εξέδωσε ψήφισμα που αναγνώριζε τη γενοκτονία κατά των Αρμενίων, Επίσης η Βουλή της Ολλανδίας έχει αναγνωρίσει σε μία απόφαση τις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.”wikipedia. “24 Σεπτεμβρίου 1998, η Βουλή είχε συζητήσει και ψήφισε ομοφώνως την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος»Γ.Καραμπελιας ‘1909-1922 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’. “Τέτοια ιστορικά γεγονότα είναι η Καταστροφή της Πόλης της Σμύρνης και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας… Οι Έλληνες αυτοί, των οποίων οι πρόγονοι ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Βόρειας Τουρκίας, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, για περισσότερα από τρεις χιλιάδες χρόνια, αποδεκατίστηκαν από τις Αρχές της Τουρκίας ώστε να εκδιωχθούν από τις προγονικές τους πατρίδες μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους… Ελληνικές πόλεις και χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σφαγιάστηκαν. Όσοι επιβίωσαν εξορίστηκαν και σήμερα μαζί με τους απογόνους αποτελούν μέρος του ελληνισμού της διασποράς.
  Γι’ αυτούς τους λόγους, εγώ ο George E. Pataki, Κυβερνήτης της Πολιτείας της Ν. Υόρκης, με το παρόν, αναγνωρίζω την 6η Οκτωβρίου του 2002, 80ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και του αφανισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ως ημέρα μνήμης για τη Νέα Υόρκη .”ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ!ελυτης.
  ευαγγελος μουρνιανος μελος κινημα πολιτων ΑΡΔΗΝ.23.1.23