Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε, στο ντεμπούτο με Ιβανίσεβιτς
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕ: Η απάντηση στο δημοσίευμα για τις προσλήψεις με υπογραφή Σταϊκούρα

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στο δημοσίευμα εφημερίδας που αφορά στις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πως ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας έχει υπογράψει πλήθος διορισμών στον ΟΣΕ το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σταϊκούρας φέρεται να έχει διορίσει 9 άτομα από την εκλογική του περιφέρεια. Μάλιστα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πως μεταξύ των προσληφθέντων είναι και ένας γνωστός μουσικός «κλαρινιτζής», «όνομα» στα πανηγύρια της Φθιώτιδας.

Η απάντηση του ΟΣΕ

Σε απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας μέσω του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), ο ΟΣΕ επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής: Τα προσόντα, η αξιολόγηση και η εκπαίδευση των υποψηφίων που προσλαμβάνονται μέσω ΔΠΥ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που απαιτούνται για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Το 2024, ο ΟΣΕ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 305 ατόμων με ΔΠΥ, με στόχο την κάλυψη επειγουσών αναγκών. Συγκεκριμένα, στο Λιανοκλάδι, όπου λειτουργούν το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (από το 2022) και το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων (από το 2024), προβλέπονται 11 θέσεις που θα καλυφθούν με ΔΠΥ, αντιπροσωπεύοντας το 4% των συνολικών θέσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των υποψηφίων σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024, με 56 Σταθμάρχες και 53 Κλειδούχους να επιλέγονται με βάση τις ανάγκες των τοπικών επιθεωρήσεων. Ολόκληρη η διαδικασία επιλογής, πρόσληψης και εκπαίδευσης βρίσκεται υπό την αποκλειστική ευθύνη του ΟΣΕ, χωρίς καμία εμπλοκή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, είναι αυστηρά το ίδιο για όλους τους υποψήφιους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσληψής τους (ΔΠΥ ή ΑΣΕΠ), με ίδιες απαιτήσεις προσόντων και την ίδια διαδικασία αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με θέμα που αφορά τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), ο ΟΣΕ απαντά τα ακόλουθα:

  1. Ο ΟΣΕ έχει προσλάβει 305 άτομα με ΔΠΥ το 2024, προκειμένου να καλύψει το ταχύτερο επιτακτικές ανάγκες του.
  2. Στο Λιανοκλάδι, όπου λειτουργούν – από το 2022 – το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας και – από το 2024 – το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων, προβλέπονται 11 θέσεις που θα καλυφθούν με ΔΠΥ, δηλαδή το 4% αυτών σε πανελλαδικό επίπεδο.
  3. Η τελευταία διαδικασία αξιολόγησης ΔΠΥ και ένταξή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε τον Σεπτέμβριο του 2024, για 56 Σταθμάρχες και 53 Κλειδούχους. Ο αριθμός αυτός προσδιορίστηκε από τα αιτήματα των κατά τόπους επιθεωρήσεων. Την ευθύνη της όλης διαδικασίας που αφορά την επιλογή, πρόσληψη και εκπαίδευση έχει απόλυτα ο ΟΣΕ, χωρίς να εμπλέκεται πουθενά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  4. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης – αξιολόγησης και ένταξης σε εργασία αυτών ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 και συνεχίζεται.
  5. Τα ελάχιστα προσόντα που απαιτείται να πληρούν οι υποψήφιοι, είτε αυτοί είναι μέσω ΔΠΥ είτε μέσω ΑΣΕΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, και συγκεκριμένα:
    i. ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ-> Ηλικιακό όριο σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, απολυτήριο Λυκείου, Πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας και ECDL για γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
    ii. ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ-> Τα ίδια προσόντα με τους σταθμάρχες με εξαίρεση την γνώση Αγγλικής γλώσσας.
  6. Το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, όπως έχει εγκριθεί από την ΡΑΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, δηλαδή:
    i. ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ-> 712 ώρες θεωρητικής μαθητείας και 75 ημέρες 8ωρης πρακτικής εκπαίδευσης. Κάθε 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης υπόκεινται σε γραπτό τεστ και ανά 1 βδομάδα πρακτικής εκπαίδευσης αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή τους.
    ii. ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ -> 448 ώρες θεωρητικής μαθητείας και 55 ημέρες 8ωρης πρακτικής εκπαίδευσης. Κάθε 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης υπόκεινται σε γραπτό τεστ και ανά 1 βδομάδα πρακτικής εκπαίδευσης αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή τους.
  7. Συνεπώς τα προσόντα, η αξιολόγηση και η εκπαίδευση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που απαιτεί το ΑΣΕΠ.

Μάλιστα το 40% πρόκειται για αποφοίτους ΤΕ & ΠΕ όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, αν και τα προσόντα που απαιτούνται είναι για ΔΕ.

Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι κατάλογοι που αφορούν την πρόσληψη 140 ατόμων με την διαδικασία του ΑΣΕΠ, στους οποίους περιλαμβάνονται 57 Σταθμάρχες και 49 Κλειδούχοι που θα καλύψουν πάγιες ανάγκες προσωπικού κυκλοφορίας πανελλαδικά. Και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΠΥΣ 51) νέα αύξηση του προσωπικού κατά 100 επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους, πάλι μέσω ΑΣΕΠ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΟΣΕΧρήστος Σταϊκούρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βασίλης Οικονόμου: Ανακοίνωσε την πρόσθεση 41 λεωφορείων στο στόλο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 1-1: Έσωσαν τον πόντο οι «Κανονιέρηδες», αλλά έκαναν δώρο τίτλου στη Λίβερπουλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
28 λεπτά ago
Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο
32 λεπτά ago
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ
36 λεπτά ago
Δύσκολη πρόκριση για Τσιτσιπά στο Χάλε, στο ντεμπούτο με Ιβανίσεβιτς
40 λεπτά ago
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
21 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?