Οι τρεις μέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα δίνεται η εκκίνηση του τριημέρου της 86ης ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τη φετινή διοργάνωση, μια διοργάνωση που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πέραν όλων των άλλων είναι και η τελευταία πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έτσι το τριήμερο θεωρείται καθοριστικό για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις

Τρεις θα είναι ουσιαστικά οι δημόσιες κινήσεις του πρωθυπουργού το τριήμερο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη θα γίνει αύριο το πρωί με την επίσκεψη στη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και την περιοδεία στα περίπτερα της Έκθεσης. Η δεύτερη θα επακολουθήσει το απόγευμα με την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας, μια ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Σε αυτή ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του για το επόμενο διάστημα, όπου αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλούσιο καλάθι για την αντιμετώπιση του ενεργειακού πληθωρισμού που πλήττει όλο τον κόσμο, τη στήριξη των νέων σε θέματα στέγασης, καθώς και των συνταξιούχων με μέτρα που θα ανακοινώσει.

Την Κυριακή το πρωί στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου θα ξεκαθαρίσει και τα θέματα της στρατηγικής του ενόψει των προσεχών εκλογών, ενώ το τριήμερο αναμένεται να αποσαφηνίσει και τη θέση του για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Δεν αποκλείεται πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη να κάνει και άλλες ανεπίσημες επισκέψεις, όπως εξάλλου το συνηθίζει σε κάθε Έκθεση. Σήμερα το βράδυ θα δώσει το παρών στην καθιερωμένη φιλική συνάντηση με τους δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται να περάσει και από μια συνάντηση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε κεντρικό μπαρ της πόλης, χωρίς να αποκλείεται και το Σάββατο να δώσει το παρών σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.