Οι τιμές των σαρακοστιανών

«Η λαγάνα δεν είναι ψωμί, η παραδοσιακή λαγάνα γίνεται στο χέρι, είναι μία ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Πέρσι η τιμή της λαγάνας κυμαινόταν μεταξύ 2,30 – 2,40 ευρώ, φέτος εκτιμώ πως θα υπάρξει αύξηση της τάξης του 10%, μία αύξηση που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την άνοδο του κόστους που υφίστανται τα αρτοποιεία. Για μας δεν έχει μειωθεί κάτι», σημειώνει η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος των αρτοποιών Θεσσαλονίκης.Το συμιακό γαριδάκι κυμαίνεται από 5 έως 8 ευρώ, το χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ, το καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.

Στα κατεψυγμένα, γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 19 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ ενώ ο λευκός ταραμάς αγγίζει… και τα 19 ευρώ το κιλό.

Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και δεν αποκλείεται ανάλογα και με τη ζήτηση να ανεβούν κι άλλο όσο πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα.

Δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός πως ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Ελλάδα άγγιξε το 15,4% στα τρόφιμα, ποσοστό που σφίγγει επικίνδυνα την… τανάλια στα νοικοκυριά.