ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – “ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ” ΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνούν καθημερινά τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Αυτή τη φορά είναι το κρατικό πρακτορείο Anadolu που έβαλε στο στόχαστρο της προπαγάνδας του την Ψέριμο!

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε σήμερα (22.06.2022) φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ισχυρίζεται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το πρακτορείο Anadolou

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο» αναφέρει.