Ν. Παπαθανάσης στη Βεργίνα τηλεόραση : Θα συνεχίσουμε τη στήριξη σε εργαζόμενους-επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της πανδημίας

Ν. Παπαθανάσης: Θα συνεχίσουμε τη στήριξη σε εργαζόμενους-επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της πανδημίας
«Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις έως ότου οδηγηθούμε σε μία κανονικότητα», τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Μιλώντας στη Βεργίνα τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο τόνισε πως δίνεται ώθηση σε επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις, μετά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από 28 στο 22%, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για φυσικά πρόσωπα και των εργοδοτικών εισφορών.Σημείωσε ότι, «μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια».

Εκτίμησε επίσης ότι η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα λειτουργήσει όταν εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού και ξεκαθάρισε πως στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τηρούνται τα μέτρα με λίγες εξαιρέσεις, ενώ για το λιανεμπόριο ανέφερε πως σταδιακά χτίζει βηματισμό.

Για τον τουρισμό, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως αναμένεται ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι και ότι στόχος είναι αύξηση στο 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εκτίμησε ότι όλες οι χώρες θα μπουν στη διαδικασία ώστε να είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων

  • Φόβος και τρόμος η μαφία των λαθρομεταναστών
  • Ο ρόλος της Κίνας στην πανδημία και η διεκδίκηση αποζημιώσεων