Δευτέρα, 22 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Καιρός: Ξεκινούν οι βροχές και οι καταιγίδες μέχρι και τα Χριστούγεννα
Διακίνηση ναρκωτικών: Οι τιμωρίες των ανήλικων μελών και οι συνομιλίες
Ευθυμίου: Με τις συλλογικές συμβάσεις ξανανοίγει ο κοινωνικός διάλογος και αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων
Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια της Τραγάνας – Προγραμματίζουν και άλλες δράσεις
Ανεστίδης: «Δεν θα επικαλεστώ το δικαίωμα της σιωπής, θα κάνω μηνύσεις»
Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Έγιναν δύο συλλήψεις
Ασλανίδης για Καρυστιανού: Έχουν φουσκώσει τα μυαλά της – Δεν πρέπει να πολιτικοποιήσει τα Τέμπη (video)
Πρόστιμο 26.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για το ματς με την Στουρμ Γκρατς
Όλυμπος: Εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης ο ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί
Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Κολοσσό με… σούπερ Ντόρσεϊ στο ντεμπούτο Μόρις
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να αθωωθεί η καθαρίστρια ζητά η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η δικαίωση άργησε τρία χρόνια και στοίχισε 23 ημέρες στη φυλακή αλλά ήρθε για την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού και έφερε συγκίνηση, χαρά και ελπίδα για την ίδια και τους συγγενείς της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήταν στίγμα για μένα 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μετανιώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα» δήλωσε η 53χρονη.
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια.
«Θέλω να ξαναβρώ τη δουλειά μου και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους» πρόσθεσε η 53χρονη.
Απάτη και πλαστογραφία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ήταν οι κατηγορίες σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας οι οποίες πρωτόδικα την έφεραν αντιμέτωπη με κάθειρξη 15 ετών με αναστολή.
Σε δεύτερο βαθμό μειώθηκε μεν κατά πέντε χρόνια η ποινή της, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά μπήκε στη φυλακήγια απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
«Να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη» εισηγήθηκε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός. «Η δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφήρμοσε τις ποινικές διατάξεις. Δεν επέρχεται μείωση περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα» τόνισε.
Η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο είχε σήκωσε ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης από πολίτες και φορείς και είχε προκαλέσει και παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
«Μια γυναίκα με δυο παιδιά, ανασφάλιστη, άνδρα χωρίς δουλειά, πολύ σκληρή απόφαση» δήλωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
H 53χρονη γυναίκα θα πάρει και τη σύνταξή της. «Δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε «Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη».
Αν τελικά ο Άρειος Πάγος κρίνει πως δεν υπάρχει άδικη πράξη τότε η δικαστική περιπέτεια τελειώνει εδώ και η υπόθεση δεν απαιτείται να επιστρέψει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Πηγή: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Εγκύκλιος για αμειβόμενους με παραστατικά παρεχομένων υπηρεσιών
Επόμενο άρθρο Τσουχτερά πρόστιμα σε εισπρακτικές εταιρείες-Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ξεκινούν οι βροχές και οι καταιγίδες μέχρι και τα Χριστούγεννα
2 ώρες πριν
Διακίνηση ναρκωτικών: Οι τιμωρίες των ανήλικων μελών και οι συνομιλίες
3 ώρες πριν
Ευθυμίου: Με τις συλλογικές συμβάσεις ξανανοίγει ο κοινωνικός διάλογος και αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων
3 ώρες πριν
Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια της Τραγάνας – Προγραμματίζουν και άλλες δράσεις
4 ώρες πριν
Ανεστίδης: «Δεν θα επικαλεστώ το δικαίωμα της σιωπής, θα κάνω μηνύσεις»
5 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία 10ετία

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανεμπόριο: Με στόχο να ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ο τζίρος των Χριστουγεννιάτικων αγορών

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά έως τις 18:00 σήμερα τα καταστήματα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροδιαφυγή: Επιπλέον έσοδα 2,7 δισ. έφεραν στο Δημόσιο τα ψηφιακά εργαλεία το 2025

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?