Νέο… ερώτημα θέτει ο Ερντογάν: «τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;»

Αμφισβητεί, εκ νέου, τα δικαιώματα της Ελλάδος στην ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους διερωτήθηκε «τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη στην Τυνησία όπου συναντήθηκε με τον ομόλογός του, Καΐς Σαγιέντ και στη συνέχεια μίλησε στα ΜΜΕ.

«Το γεγονός πως υπάρχουν 500.000 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιφέρεια, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Τυνησία, το οποίο θέλουμε σύντομα να ξεπεράσουμε. Από αυτό το πρόβλημα, μπορεί να ενισχυθεί και η τρομοκρατία, μια κατάσταση που ενοχλεί τους ανθρώπους εδώ. Συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την επιστροφή του πολιτικού διαλόγου και την εκεχειρία στη Λιβύη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Τυνήσιο ομόλογό του.

Ακολούθως ο Ρ.Τ. Ερντογάν καταπιάστηκε με την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας αυξημένος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».