Παρασκευή, 19 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα βυθιστεί σε αμνησία όλη η ελληνική κοινωνία για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αταμάν:”Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε έξυπνα και δείξαμε τη δύναμή μας – Ο Ναν είναι φανταστικός παίκτης”
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν ο συνδικαλιστής και ο λογιστής του κυκλώματος στην Κρήτη
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Σήμερα η προτελευταία μέρα για καταβολή πληρωμών
Τσιάρας: Δεν διακινδυνεύουν οι πληρωμές των αγροτών με τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου μετά το δυστύχημα
Επίδομα θέρμανσης: Ποιες είναι οι ημερομηνίες καταβολής
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο Διαμαντής Καραναστάσης
Πειραιάς: Προφυλακίστηκαν τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για μεταφορά κοκαΐνης
Πληρωμές συντάξεων Ιανουαρίου: Ξεκινά η καταβολή σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι;
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα σελίδα για την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Το σήμα για την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου τεύτλων, και βέβαια τη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Ορεστιάδα Έβρου, έδωσαν και επίσημα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής, Λούκας Φέκερ και μερίδα παραγωγών, διαψεύδοντας έτσι από κοινού όσους έβλεπαν τους τίτλους τέλους της εταιρείας.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας επισήμανε ότι η όλη διαδικασία φέτος θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή της Innovation Brain και των Hellenic Farmers Company που θα συμμετέχουν με ποσοστό 20% στο νέο σχήμα που θα «τρέχει» από πολύ σύντομα τη βιομηχανία.
Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «έχουμε μία σοβαρή επενδυτική πρόταση, που αποδέχεται και η Tράπεζα Πειραιώς», διατύπωσε την εκτίμησή του ότι «πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών». Διευκρίνισε επίσης ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα έχει πολύ σύντομα έτοιμο το επενδυτικό του σχέδιο για την εξυγίανση της ΕΒΖ, το οποίο και θα αντικαταστήσει αυτό που κατατέθηκε ήδη στο δικαστήριο από την Τράπεζα Πειραιώς για υπαγωγή της βιομηχανίας στα άρθρα 106 β & δ του πτωχευτικού κώδικα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας (2 εκατ. ευρώ) και τους τευτλοπαραγωγούς (2,5 εκατ. ευρώ) θα γίνει από την ΕΒΖ με την παρούσα της μορφή και επανέλαβε ότι η καταβολή του deminimis ύψους 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Innovation Brain, Λούκας Φέκερ, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη σημερινή ημέρα και ευχαριστώντας δημόσια τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη «σοφή» και «δυναμική» του πολιτική που συντέλεσε θετικά στο να μην χαθεί η φετινή τευτλοκαλλιεργητική περίοδο, αλλά και να μην «ναυαγήσει» η συμφωνία που βρίσκεται προ πυλών να τελεσφορήσει, επισήμανε ότι «θα τρέξουμε τη φετινή παραγωγή, αλλά και το πρόγραμμα εξυγίανσης με αμερικανικά κεφάλαια».
Ανακουφισμένος και χαρούμενος, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Πίππας, επισημαίνοντας ότι εξασφαλίστηκε «καλό τιμολόγιο φέτος για τους παραγωγούς» και στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την εκτίμησή του ότι «θα πετύχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό των περσινών εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν και που ανέρχονταν σε 13.000 στρέμματα».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο ΚΙΝΑΛ: Νέα ενιαία Κ.Ε. εκλέγουν οι σύνεδροι (video)
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών- Τα έκρυβε σε φιάλη υγραερίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα βυθιστεί σε αμνησία όλη η ελληνική κοινωνία για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ
39 λεπτά πριν
Αταμάν:”Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε έξυπνα και δείξαμε τη δύναμή μας – Ο Ναν είναι φανταστικός παίκτης”
40 λεπτά πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν ο συνδικαλιστής και ο λογιστής του κυκλώματος στην Κρήτη
42 λεπτά πριν
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Σήμερα η προτελευταία μέρα για καταβολή πληρωμών
44 λεπτά πριν
Τσιάρας: Δεν διακινδυνεύουν οι πληρωμές των αγροτών με τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ποιες είναι οι ημερομηνίες καταβολής

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές συντάξεων Ιανουαρίου: Ξεκινά η καταβολή σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι;

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς αμείβονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6‑8 ατόμων: από 112 έως 160 € – Σε ποια προϊόντα ανέβηκαν οι τιμές και σε ποια μειώθηκαν

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?