Νέα αυστηρά μέτρα στα χερσαία σύνορα για την είσοδο στην Ελλάδα

ŭ笝񹳧 �𯫩���괾�𼠴ﭠ굢屭紩꼠媰񼳹㒹�ݴ󡬄嵴ݱᠱ5 ɯ��20 (EUROKINISSI/ӉˇӠх̐PǓ)

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιόδρα εισηγήθηκε περαιτέρω μέτρα για τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας που έγιναν δεκτά από τον πρωθυπουργό. Αποφασίστηκε:

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 Αυγούστου η είσοδος για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.Εξάλλου αναφέρθηκε στα δειγματολογικά τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα:

«Ξεκινήσαμε εκτεταμένα στοχευμένα τεστ στα σύνορά μας με την Αλβανία. Επιβαρυμένη εικόνα επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των δειγματοληψίων στα σύνορά μας, με 8 θετικά κρούσματα σε σύνολο 866 στην Κακαβιά και με συνολικά 170 θετικά σε σύνολο 19.676 ελέγχων στον Προμαχώνα από την 1η έως και τις 18 Ιουλίου». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι από αύριο, Τρίτη, επιστρέφει η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αναφορικά με τα αναδρομικά προανήγγειλε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Σχετικά με το Μάτι ανέφερε: «Νέα και ανατριχιαστικά στοιχειά βλέπουν το φως. Ήταν γνωστό από εκείνες τις ημέρες πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα ο τότε πρωθυπουργός συγκαλούσε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς».