Μυτιλήνη: 1,2 εκατ. ευρώ για την αναστήλωση του ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί -Μπλόκο ζητά ο περιφερειάρχης

Τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης του Βαλιδέ τζαμί της Μυτιλήνης ζήτησε με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

«O περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου που είχε εγκριθεί και ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ) με ποσό χρηματοδοτήσεως 1,2 εκατ. ευρώ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή αφού δεν μπορεί να τον αφήσουν αδιάφορο «τα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και ιδιαίτερα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν».

Με 1,2 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου η αναστήλωση του ξεχασμένου και ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί.

Πρόκειται για το μουσουλμανικό τέμενος στην οδό Σιγείου στη συνοικία Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης. Φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.