Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Παραιτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Παραιτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν
Παρά τη σύγχυση που σκοπίμως καλλιεργείται στον Τουρκικό Τύπο, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ όντως υπέβαλε την παραίτησή του, αναφέρουν φιλοκυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες φιλοκυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν στον Τούρκο δημοσιογράφο Ισμαήλ Σαιμάζ ότι η φήμη είναι πράγματι αλήθεια.

Επιπλέον, δύο εκπρόσωποι του Αλμπαϊράκ που επικοινώνησαν με το πρακτορείο Bloomberg επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός στο Instagram από τον οποίο έγινε η δήλωση παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, είναι στην πραγματικότητα γνήσιος, αν και αρνήθηκαν να πουν εάν επιβεβαιώνουν την παραίτηση. Πηγές της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο Αλμπαϊράκ αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην χρεωθεί την συνεχιζόμενη βύθιση της λίρας, ιδιαίτερα μετά την ήττα του προέδρου Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες στον οποίο είχε ποντάρει όλα του τα χαρτιά ο Ερντογάν.Ο Αλμπαϊράκ που είναι και γαμπρός του Ερντογάν, επικαλέστηκε λόγους υγείας σε δήλωση στο Instagram , την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν επιχείρησε να τη χαρακτηρίσει ως fake news .

Ο Αλμπαϊράκ είναι ο δεύτερος αξιωματούχος με αρμοδιότητες για την οικονομία που φαίνεται να αποχωρεί από το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο 24ωρο Το Σάββατο, ο πρόεδρος Ερντογάν απέλυσε τον τον Μουράτ Ουισάλ, τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας. Παραμένει ασαφές εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα δεχτεί την παραίτηση του γαμπρού του ή θα τον πιέσει να την ανακαλέσει.