Πέμπτη, 20 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 88-90: Εβάν Φουρνιέ και… τέζα οι Ισπανοί

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ακόμη ένα θρίλερ, ακόμα μία τεράστια εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό που θριάμβευσε το βράδυ της Παρασκευής (7/2) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στη Μπαρτσελόνα (90-88) και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο απίθανος Εβάν Φουρνιέ που ανέλαβε την τελευταία φάση, πήρε την προσπάθεια, έβαλε το καλάθι και έδωσε στους Πειραιώτες την ένατη νίκη τους σε 14 αγώνες μακριά από το ΣΕΦ.

Η βαθμολογία

Στο 19-7 ανέβηκαν οι «ερυθρόλευκοι» (10-2 εντός και 9-5 εκτός έδρας), με τον Γάλλο γκαρντ να βάζει 18 πόντους, τον Σάσα Βεζένκοφ να σταματάει στους 24 και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να κάνει πράγματα και θαύματα με 20 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε 32 λεπτά.

Στο 14-12 έπεσε η Μπαρτσελόνα (8-5 εντός και 6-7 εκτός έδρας), με τον κόουτς Πενιαρόγια να βλέπει τους Πάντερ, Μπριθουέλα, Πάρκερ και Μέτου να κάνουν πολλά, ίσως και κάποιες στιγμές περισσότερα από όσα μπορούσαν, αλλά να μην έχει τον Γιαν Βέσελι, να δίνει εννέα λεπτά στον Ουίλι Ερνανγκόμεθ και να γνωρίζει μία ήττα που μπορεί να κρίνει όλη τη σεζόν των Καταλανών.

Οι κορυφαίοι

Τι ματς έκανε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (20 πόντοι, 7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 31:32); Τι ματς έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ (24 πόντοι, 6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32:20). Απίθανοι και οι δύο. Στο τέλος, όμως, ο μυθικός Εβάν Φουρνιέ πήρε τη μπάλα, πήρε την προσπάθεια, πήρε την απόφαση. Έβαλε το νικητήριο καλάθι και έκλεισε το σαραντάλεπτο με 18 πόντους (4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/2 βολές), δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα σε 26:34.

Η αναμέτρηση

Με τους Γουίλιαμς-Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που πήρε επτά πόντους από τον Βούλγαρο φόργουορντ (11-10 στο 5′), πριν ο Λαρεντζάκης αλλάξει τον Φουρνιέ και βοηθήσει για το 18-22 στο 9′. Αυτό ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, στην οποία οι Πειραιώτες είχαν 7/10 δίποντα. Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκη, Πίτερς, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, έβαλε νωρίς τον Μήτρου-Λονγκ, είδε τον Σάσα να σκοράρει τρίποντο για το 23-28 και τους αναπληρωματικούς να δίνουν σημαντική ώθηση. Ο Φουρνιέ έγραψε το 40-42 στο 18′, με το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά (47-45) χάρη σε ξέσπασμα του Μέτου.

Πάρκερ και Πάντερ σκόραραν κατά ριπάς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για το 56-47, με τον Βεζένκοφ να παίρνει… φωτιά για το 56-54 με απίθανα καλάθια από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση. Σάσα και Φουρνιέ είχαν απίθανες συνεργασίες, ο Γάλλος έγραψε το 59-62, όμως η Μπαρτσελόνα άντεξε και πάλι χάρη στον ανταγωνιστικότατο Μέτου για το 65-66 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ ήταν ασυναγώνιστοι στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (67-74 στο 32′), συνέχισαν να είναι οι δύο που ορμούσαν ξανά και ξανά στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα. Ο Φαλ έβαλε τεράστιο καλάθι για το 79-84, ο Φουρνιέ, ωστόσο, πήρε δύο κακές αποφάσεις σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα ο Μπριθουέλα να βάλει τρίποντο για το 82-84 και εν συνεχεία να ακολουθήσει το… χάος. Στα 18.9″ ο Πάντερ κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 88-88, ο Μπαρτζώκας κάλεσε timeout και ο Φουρνιέ πήρε το μεγάλο σουτ για να το βάλει και να δώσει στην ομάδα του την νίκη. Κράτησε τη μπάλα, πιέστηκε, πήγε μέχρι μέσα, έγραψε ιστορία.

Οι διαιτητές: Γιαβόρ, Ζαμόισκι, Σίλβα

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 47-45, 65-66, 88-90

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ζοάν Πενιαρόγια): Πάντερ 20 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Άντερσον 8 (2), Μπριθουέλα 14 (1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μέτου 16 (7/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σατοράνσκι 5 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ερνανγκόμεθ, Νούνιεθ, Φαλ 8 (3/6 δίποντα, 2/2 βολές), Πάρκερ 14 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Πάρα 3 (1)

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 20 (7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 4 (3 ριμπάουντ), Φαλ 4 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ), Βεζένκοβ 24 (6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 2 (5 ριμπάουντ), Πίτερς 3, Μιλουτίνοβ 4 (4/4 βολές), ΜακΚίσικ 11 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/5 βολές), Φουρνιέ 18 (4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα)

Επόμενη υποχρέωση

Στην 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα θα παίξει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (27/2 στις 21:45), ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βίρτους στη Μπολόνια (28/2 στις 21:00).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕυρωλίγκαΜπαρτσελόναΟλυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παναθηναϊκός: Άτυχη ξανά η Σταμολάμπρου, υπέστη ρήξη χιαστού
Επόμενο άρθρο Η κατασκευή του έργου των Σκουριών, χρειάζεται επιπλέον χέρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
2 ώρες ago
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
10 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
11 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
12 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ματς απέναντι στην Λευκορωσία

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα με τους Κλίβελαντ

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λευκορωσία – Ελλάδα: Ο Πολωνός διαιτητής Ντάμιαν Σίλβεστρζακ σφυρίζει τον αγώνα της γαλανόλευκης

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Άπαντες παρόντες στην προπόνηση της Ελλάδας ενόψει του αγώνα με τη Σκωτία

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?