Μπάχαλο λόγω Μετρό!

Μεγάλα τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης, Εγνατίας με Βενιζέλου, λόγω των εργασιών του Μετρό. Μια «ανάσα» οι πεζοί από τα λεωφορεία. Επικίνδυνος ο δρόμος στην Εγνατία στο ύψος της Χαλκέων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.

Στο νότιο τμήμα της Εγνατίας στην οδό Βενιζέλου έχει στηθεί το εργοτάξιο για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού του Μετρό.

Από τη Χαλκέων μέχρι λίγο πριν την Ίωνος Δραγούμη πάνω στην Εγνατία έχουν στηθεί λαμαρίνες με την κυκλοφορία προς ανατολικά να γίνεται από μια λωρίδα. Το τμήμα της Βενιζέλου από Ερμού μέχρι Εγνατία έχει κλείσει.
Το βόρειο τμήμα όπου υπήρχε το εργοτάξιο έχει ανοίξει όπως και η άνοδος της Βενιζέλου από την Εγνατία.

Απροσπέλαστο για τους πεζούς είναι το κομμάτι από το Αλκαζάρ μέχρι την Ίωνος Δραγούμη όπου εξαιτίας των λαμαρινών δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ενώ πολύ στενό είναι το κομμάτι που έχει δημιουργηθεί από Χαλκέων μέχρι Βενιζέλου.

H ανακοίνωση της Αττικό Μετρό:

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η οδός Βενιζέλου από την Ερμού μέχρι την Εγνατία θα παραμείνει κλειστή για περίπου τέσσερις μήνες, λόγω εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης και ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Στο τμήμα που επηρεάζεται από τα έργα, η κυκλοφορία στην οδό Εγνατία θα διεξάγεται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

2) Επανέρχεται στην κυκλοφορία το βόρειο τμήμα της οδού Βενιζέλου.

3) Στο τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την οδό Ερμού έως την οδό Εγνατία, απαγορεύεται η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων. Στο αποκλεισμένο τμήμα της νέας εργοταξιακής κατάληψης, καθώς και στις κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτό, θα υπάρχει πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των παρόδιων επιχειρήσεων καθώς και για τις κινήσεις οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

4) H κυκλοφορία του νότιου τμήματος θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας.