Παρασκευή, 21 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους
Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»
Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ
Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 340 έργα 1,9 δισ. για το βόρειο Αιγαίο – “Εμείς λύνουμε προβλήματα και μιλάμε για το μέλλον”

3 έτη ago
Share
5 Min Read
SHARE

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο του 2030, στη Μυτιλήνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερα από 340 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτό το οποίο ξεχωρίζει με αυτά τα Σχέδια από προηγούμενες εκθέσεις ιδεών έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε έργο το οποίο παρουσιάζεται εδώ είναι κοστολογημένο, έχει συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης και φυσικά εξασφαλισμένους πόρους. Οπότε θα έλεγα ότι είναι κι ένα συμβόλαιο λογοδοσίας, το οποίο θα επιτρέπει και στην τοπική κοινωνία να παρακολουθεί την πρόοδο όσων έχουμε δεσμευθεί ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η Μόρια δεν θυμίζει σήμερα, σε τίποτα τις εικόνες που είχαμε βιώσει. Αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό – μη μας κουνάνε το δάχτυλο για το κράτος δικαίου αυτοί που έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της πατρίδας και διέσυραν τη χώρα διεθνώς»

«Τίποτα από αυτά τα οποία περιγράφεται σε αυτό εδώ το σχέδιο δε θα μπορούσε να είχε γίνει πράξη εάν δεν είχαμε αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα το οποίο βρέθηκε να διαχειρίζεται το Βόρειο Αιγαίο, που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και δε νομίζω ότι υπάρχει εικόνα που να δικαιώνει πολύ περισσότερο τις προσπάθειες τις δικές μας, αλλά και τις προσδοκίες τις δικές σας, απ’ αυτό το οποίο είδα σήμερα στη Μόρια. Μια Μόρια η οποία πρακτικά δεν θυμίζει σε τίποτα τις εικόνες τις οποίες είχαμε βιώσει. Εικόνες οι οποίες διέσυραν τη χώρα διεθνώς, εικόνες οι οποίες ασκούσαν τρομερή πίεση στην τοπική κοινωνία. Εικόνες που παραβίαζαν κάθε έννοια, τελικά, ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όταν πήγα στην Μόρια ως αρχηγός της αντιπολίτευσης μπήκα με τα ΜΑΤ μέσα. Και νομίζω ότι ξέρετε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Σήμερα, ο χώρος έχει αποδοθεί ουσιαστικά στον Δήμο, ιδιωτικές περιουσίες έχουν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους και η Μόρια είναι ένα βουκολικό τοπίο με ελιές και πολύ σύντομα θα είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού με εξασφαλισμένους πόρους, στηρίζοντας το πανεπιστήμιο και όχι μόνο.

Αλλά, όπως είπε και ο Υφυπουργός, χρειάστηκε συνεργασία πολλών συναρμόδιων υπουργείων για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή, αλλά όχι μόνο. Η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία τόσο έχει λοιδορηθεί, παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει, προσέφερε υπερπολύτιμες υπηρεσίες για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο και κρίσιμο ζήτημα.

Και βέβαια, δεν μπορώ να μην πω και να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου ότι βρίσκονται κάποιοι σήμερα και κουνάνε το δάχτυλο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου. Αυτοί που επέτρεψαν σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να περάσουν μέσα από τη χώρα, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο και την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας.

Αυτοί που και σήμερα ακόμα, προσέξτε, η αρμόδια υπουργός είπε ότι η κουβέντα που είχε πει ότι «λιάζονται -λέει- οι μετανάστες, είναι παράσημο», λέει. «Παράσημο». Να έρθει να σας τα πει εδώ όλα αυτά τα οποία εξακολουθούν και λένε σήμερα.

Και βέβαια, μας κουνάνε το δάχτυλο ποιοι; Αυτοί οι οποίοι διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό, οι οποίοι υιοθέτησαν όλα τα fake news τα οποία καλλιεργούσε η απέναντι πλευρά. Αυτοί οι οποίοι μίλησαν δήθεν για την «μικρή νεκρή Μαρία» και δεν ζήτησαν καν συγγνώμη όταν αποκαλύψαμε ότι όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα το οποίο διακινήθηκε από τη σκοτεινή προπαγάνδα της άλλης πλευράς.

Και αυτοί οι οποίοι και σήμερα, ακόμα, πηγαίνουν ανερυθριάστως στις Βρυξέλλες και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει το φράχτη στον Έβρο. Ντροπή είναι το μόνο που έχω να πω. Να μην μας κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω.

TAGGED:ΑιγαίοΜητσοτάκης
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Θρίλερ με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη – Κατηγορείται για εξαγορά ψήφων (video)
Next Article Οι αντίπαλοι του Ερντογάν υπόσχονται μια νέα αρχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
2 ώρες ago
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
4 ώρες ago
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
7 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
8 ώρες ago
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?