Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ενεργειακός κόμβος για LNG η Ελλάδα

“Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη και -γιατί όχι- στην Ουκρανία”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.Επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει, επίσης, να γίνει καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κεντρική Ευρώπη, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνδέσεις με την κεντρική Ευρώπη, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα μας μπορεί να είναι χώρα διαμετακόμισης που θα συνδέσει την Ευρώπη με τη βόρεια Αφρική.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, είπε ότι “οι επιδόσεις της οικονομίας ξεπερνούν τις προβλέψεις, η ανάπτυξη θα προσεγγίσει το 6% φέτος”.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη αυτή, δίνει δημοσιονομικό χώρο στην κυβέρνηση για να στηρίξεις τους πολίτες και προσέθεσε ότι “είμαστε μάλλον η μόνη χώρα που μπόρεσε να ανακυκλώσει τα κέρδη από τους παραγωγούς ενέργειας ώστε να στηρίξουμε τους πολίτες μας”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενεργειακός κόλπος η Ελλάδα για τις παρακολουθήσεις μουγγα…..αλήθεια ο κουμπάρος του καλογήρου πως πάει μάλλον σε λίγο καιρό θα είναι ο μεγάλος απών της πολιτικής