Μητσοτάκης: – Στο πρώτο νομοσχέδιο η κατάργηση του ασύλου – Δεν θα προχωρήσει η ίδρυση νέας νομικής στην Πάτρα

Κατάργηση του ασύλου, παράταση της προθεσμίας υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, βελτιωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα -για να μην αναστατωθεί το πρόγραμμα των μαθητών- και ανάκληση της επιτροπής για τη δημιουργία τέταρτης Νομικής στην Πάτρα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας.

«Είναι χαρά μου να ξεκινώ από την παιδεία» είπε μπαίνοντας στο υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που «επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων, που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Την παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Παιδείας. Η παράταση δίνεται, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων, που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων έληγε κανονικά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.