Τρίτη, 24 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ένας αιώνας ΔΕΘ: Θεσμός με παρελθόν, παρόν και μέλλον στη ζωή της Θεσσαλονίκης
Βουλή – Τέμπη: Συγκροτήθηκε σε σώμα η προανακριτική επιτροπή για τον Κ. Αχ. Καραμανλή – Αύριο η πρώτη συνεδρίαση
Απεργία διαρκείας από 1η Ιουλίου στα συνεργεία – «Φρένο» στο ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ
Δημοσκόπηση Interview: Αυξάνει σταθερά τα ποσοστά της η ΝΔ – Κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ποια εκεχειρία; Βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε το Ιράν – «Θα απαντήσουμε με ισχύ» λέει το Ισραήλ
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα
Μέσα σε 48 ώρες πάνω από 1.500 μετανάστες έφτασαν στα παράλια της Κρήτης
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα ο πρωθυπουργός
Ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ πριν την έναρξη της εκεχειρίας
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Χίο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο ΚΕΠΑ Γαλατσίου σήμερα για την πρόοδο των εργασιών εκσυγχρονισμού

2 εβδομάδες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν από την κυβέρνηση οι δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επισκέπτεται σήμερα το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο Γαλάτσι, που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία. Τον πρωθυπουργό συνόδεψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

Η επίσκεψή τους σηματοδοτεί την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμένα και φιλικά προς τον πολίτη Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και διαφανείς διαδικασίες, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προσβάσιμου και αξιόπιστου συστήματος εξυπηρέτησης των πολιτών με αναπηρία. Στον πυρήνα της παρέμβασης βρίσκεται η ενίσχυση της διαφάνειας, της ταχύτητας και της αξιοπιστίας των διαδικασιών αξιολόγησης.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την εικόνα την οποία αντίκρισα σήμερα. Ένα σύγχρονο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας το οποίο ετοιμάστηκε μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του eΕΦΚΑ και του δήμου Γαλατσίου που μπορεί να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας, ταχύτητας και προφανώς και εύκολης προσβασιμότητας, κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία.

Κληρονομήσαμε, η αλήθεια είναι, στα ζητήματα πιστοποίησης της αναπηρίας πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν αλλά με πολύ συστηματική προσπάθεια η κατάσταση πιστεύω εξομαλύνεται. Μίλησε η υπουργός για τη σημαντική μείωση στους χρόνους αναμονής για να μπορούν οι συμπολίτες μας να έχουν το ραντεβού το οποίο επιζητούν και ευχόμαστε σύντομα αυτός ο χρόνος να μηδενιστεί, στην καλύτερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ στην πρόσληψη παραπάνω γιατρών και φυσικά στην αυτονόητη διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες. Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους».

Οι παρεμβάσεις που προωθούνται

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Εργασίας δρομολόγησε τον υπερδιπλασιασμό των ιατρών των ΚΕΠΑ και, ήδη, ο αριθμός των ιατρών, που υπηρετούν, αυξήθηκε πρόσφατα από 512 σε 1.252. Παράλληλα, δρομολογούνται η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού σε νευραλγικούς τομείς, όπως το Σώμα των Γραμματέων και η αναδιαμόρφωση του πειθαρχικού πλαισίου ελέγχου, ενώ προωθούνται δράσεις ενημέρωσης για τους θεράποντες ιατρούς, που θα συμβάλουν σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Έμφαση δίνεται και στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος για τα ΚΕΠΑ, στη βάση της υφιστάμενης Εθνικής Πύλης Αναπηρίας. Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προβλέπεται επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, μέσω ανασχεδιασμού του προγραμματισμού των Επιτροπών, ενώ, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, επιδιώκεται η επιτάχυνση των κατ’ οίκον αξιολογήσεων και η αυτοματοποιημένη πιστοποίηση για συγκεκριμένες παθήσεις.

Η κυβέρνηση προχωρά επίσης στη βελτίωση των κτηριακών υποδομών, με στόχο την καθολική προσβασιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μετεγκατάσταση των ΚΕΠΑ Πειραιώς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) σε έναν πλήρως προσβάσιμο χώρο σε άτομα με αναπηρία, με αναβαθμισμένες υποδομές και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα προσωπικού. Σε επίπεδο νομοθετικών παρεμβάσεων, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας βελτιώσεις στο επιχειρησιακό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΚΕΠΑ, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Ήδη, έχει διευρυνθεί ο κατάλογος των μη αναστρέψιμων παθήσεων, καταργώντας την ανάγκη επαναλαμβανόμενης πιστοποίησης για τις παθήσεις αυτές. Πλέον, περισσότεροι πολίτες κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής την πιστοποίηση των χρόνιων παθήσεών τους στα ΚΕΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να περνούν διαρκώς Επιτροπές.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διαρκής αναβάθμιση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ), ενώ προωθούνται λύσεις για πιστοποίηση συγκεκριμένων παθήσεων, χωρίς φυσική παρουσία, όπου αυτό είναι εφικτό, με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας για τους πολίτες και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Μείωση κατά 66% των εκκρεμών ραντεβού

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική μείωση των εκκρεμών αιτημάτων για ραντεβού. Ο αριθμός τους έχει υποχωρήσει κάτω από τα 10.000 αιτήματα, όταν, πριν από έναν χρόνο, τα εκκρεμή αιτήματα ήταν πάνω από 30.000.

Η μεταβολή αυτή μεταφράζεται σε μείωση κατά 66,28% των αιτημάτων που εκκρεμούν για προγραμματισμό.

Αντίστοιχα, σημειώνεται αύξηση κατά 45,39% στα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τους δύο επόμενους μήνες, με τον αριθμό αυτό να έχει ξεπεράσει τις 40.000.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΓαλάτσιΔημοφιλήΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκη Κεραμέως
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στην είσοδο του ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθρο Αρκτούρος για ορειβάτες στη Δράμα: Η αρκούδα αιφνιδιάστηκε, ήταν κυρίως αμυντική συμπεριφορά 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας αιώνας ΔΕΘ: Θεσμός με παρελθόν, παρόν και μέλλον στη ζωή της Θεσσαλονίκης
2 ώρες ago
Βουλή – Τέμπη: Συγκροτήθηκε σε σώμα η προανακριτική επιτροπή για τον Κ. Αχ. Καραμανλή – Αύριο η πρώτη συνεδρίαση
2 ώρες ago
Απεργία διαρκείας από 1η Ιουλίου στα συνεργεία – «Φρένο» στο ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ
2 ώρες ago
Δημοσκόπηση Interview: Αυξάνει σταθερά τα ποσοστά της η ΝΔ – Κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ
4 ώρες ago
Ποια εκεχειρία; Βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε το Ιράν – «Θα απαντήσουμε με ισχύ» λέει το Ισραήλ
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα ο πρωθυπουργός

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομοβροντία πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ πριν την έναρξη της εκεχειρίας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν και Αραγτσί συναντώνται σήμερα στη Μόσχα

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για τους μετανάστες – “Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές”

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?