Μητσοτάκης Μακρόν: Συνάντηση για τουρκικές προκλήσεις και εξοπλιστικά

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα εξοπλιστικά και η τεταμένη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην Κορσική, πριν από την σύνοδο κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (MED7). Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη με Μισέλ, Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες με επίκεντρο την Τουρκία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα μεταβεί στην Κορσική, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής
16:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron
17:30 Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Macron
19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου
20:45 Επίσημο δείπνο.

Με ένα σύντομο αλλά ξεκάθαρο tweet, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες στη Λέσβο, που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια και ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ένα επιπλέον δράμα στους χιλιάδες μετανάστες, που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα στο ραντεβού με την αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Θα συναντήσω αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».