Μητσοτάκης για ΕΣΥ: Υποχρέωση του κράτους η ποιοτική δωρεάν περίθαλψη

Τα εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος ταυτόχρονα στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη του ΕΣΥ που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο που διοργανώνουν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το ιατρικό site «ygeiamou.gr» με θέμα «το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή».
Ο κ. Μητσοτάκης μετέχει σε πάνελ μαζί με την καθηγήτρια και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Συνεδρίου που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Χίλτον, βρίσκονται επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Όπως είχε επισημάνει και στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνησή του στο Σύστημα Υγείας εντάσσονται στον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της ατζέντας της. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το συνέδριο ως πρώτης τάξης ευκαιρία για να γίνει αποτίμηση των επιδόσεων του Συστήματος Υγείας και να προχωρήσουμε σε μεταρρύθμιση, βάση για το νέο σύστημα υγείας. Όπως είπε «η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ, που βγήκε από μια δεκαετή κρίση, με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό».