Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Μόνη άμυνά μας απέναντι στην πανδημία που επιφυλάσσει εκπλήξεις

Στη συζήτηση που είχε με νέους στο πλαίσιο του προσυνεδρίου του κόμματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ενθαρρύνω περισσότερο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το βήμα».

«Να μιλήσουν με οικογενειακούς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Να καταλάβουν ότι σήμερα το εμβόλιο είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε μια πανδημία, που όπως βλέπετε κάθε μέρα μας επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Και όσοι δεν έχετε κάνει ακόμα την 3η δόση – οι πιο ηλικιωμένοι – από τη στιγμή που το σύστημα σας δώσει τη δυνατότητα παρακαλώ μην το καθυστερήσετε».Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις παρατηρήσεις των νεαρών συνομιλητών του, με ορισμένους εξ’αυτών να διαπιστώνουν σύνδεση της ενίσχυσης του ρυθμού επιχείρησης «Ελευθερία» με την λήψη μέτρων.Ο πρωθυπουργός υπερθεμάτισε ότι αναπαράγονται στερεότυπα, όπως τα περί διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων:

«Τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 πρώτα ραντεβού. Δεν υπάρχει λοιπόν μια διχασμένη κοινωνία. Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν και υπάρχουν ναι αι κάποιοι, οι οποίοι ξέρουμε ότι μάλλον δεν θα πειστούν με τίποτα».