ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΜΚΟ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπέβαλλε ο Παναγιώτης Δημητράς της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Ο κ. Δημητράς κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη,  για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων.

Και όλα αυτά γιατί οι δύο πολιτικοί έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες! Φαίνεται ότι η χρήση της συγκεκριμένης λέξης ενοχλεί πολύ τον κύριο Δημητρά και θέλει να την ποινικοποιήσει.

Ο κ. Δημητράς και η ΜΚΟ που εκπροσωπεί στο παρελθόν έχουν υποβάλλει μηνύσεις κατά της φιλανθρωπικής οργάνωσης με το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο «Κιβωτός του Κόσμου» και του επικεφαλής της, πατέρα Αντώνη Παπανικολάου, ενώ είχε κάνει αναφορά στον εισαγγελέα κατά του γνωστού καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη κατηγορώντας τον για ρατσισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ήταν μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία  χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε το το 2007, ενώ ο  οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Δημητράς είναι γιος του στενού συνεργάτη του επικεφαλής της χούντας Γεωργίου Παπαδόπουλου Ηλία Δημητρά. Ο πατέρας του Παναγιώτη Δημητρά είχε υπηρετήσει το καθεστώς της δικτατορίας της 21ης Απριλίου ως υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.