Με σύνθημα “Ξεκινάμε” η υποψηφιότητα του Ν. Ηλιόπουλου για την Αθήνα (video)

[ad_1]

Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας με τη δημοτική κίνηση «Ανοικτή Πόλη» έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε πολυχώρο των Πετραλώνων, παρουσία του πρωθυπουργού.

Σε ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι νικηφόρα και σημείωσε ότι παράλληλα δίνει και τη συμβολική μάχη «να αποδείξουμε ότι η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, δεν ανήκει στις ελίτ, στα τζάκια, στις πολιτικές οικογένειες που θεωρούν και την Αθήνα κληρονομικό δικαίωμα».«Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τις νέες και τους νέους, στους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να ζουν με αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη που μπορεί να γίνει ξανά βιώσιμη και φιλική προς την καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν στις λαϊκές γειτονιές, τις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης. Διότι η Αθήνα δεν είναι μόνο η βιτρίνα, αλλά είναι οι γειτονιές της», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος στον Νάσο Ηλιόπουλο, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε: «Προχτές μίλαγα με έναν φίλο μου Αθηναίο, στην ηλικία μου, που δεν ασχολείται πολύ με την πολιτική, του λέω: ‘Τον Νάσο τον Ηλιόπουλου θα ψηφίσεις ε;’. Μου λέει: ‘Ποιον; Ποιος είν’ αυτός;’. Ανοίγω το κινητό μου, βγάζω τη φάτσα σου. Μου λέει: ‘Δεν τον ξέρω, αλλά κάτι μου θυμίζει, ρε συ αυτός μου θυμίζει τον καθηγητή από το Casa de Papel’ (σ.σ. ισπανική σειρά που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία). Του λέω: ‘και πού να δεις όταν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, θα είναι ακριβώς ο ίδιος!’».
Από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως «οι άνθρωποι της Αθήνας έχουν πάψει να πιστεύουν σε αυτή», προσθέντοντας πως η «Ανοικτή Πόλη» έχει μια μεγάλη φιλοδοξία, να αποδείξει ότι η Αθήνα δεν είναι χαμένη υπόθεση, να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους αυτής της πόλης.
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]