Με ρεκόρ συμμετοχών ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι συμμετοχές στο φετινό Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – Dole που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα περίπου 21.000 δρομείς από κάθε ήπειρο, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές θα συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο νυχτερινό πάρτι δρόμου, η εμβέλεια του οποίου ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας.

Δρομείς ακόμα και από μακρινές χώρες όπως η Αμερικανική Σαμόα, η Κορέα, το Εκουαδόρ και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και θα τρέξουν αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια αυτού του θεσμού, ο οποίος αποτελεί και ένα ελκυστικό «προϊόν» για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου η φετινή διοργάνωση θα έχει και «άρωμα» Ινδίας καθώς το παρών θα δώσουν οι φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς «Mrs. India Worldwide 2019», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Οι διαγωνιζόμενες θα βρεθούν στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ. Η διοργάνωση του διεθνούς ημιμαραθωνίου θα ανοίξει με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, καθώς θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα στη Λ. Νίκης το Walk for Freedom, με πρωτοβουλία της Α21.
Την στήριξή τους στη διοργάνωση εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο Περιφερειακός σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, έστειλε χαιρετισμό καλώντας τον κόσμο «να ανταμώσει στους δρόμους στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι». Το παρών έδωσαν και οι νεαροί αθλητές Ζωή Μπέτα και Ιάσων Ιωαννίδης που θα τρέξουν στον ημιμαραθώνιο. Χαιρέτισαν επίσης και μίλησαν για τη διοργάνωση η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ Τάσος Τομπούλης, η πρώην ΓΓΑ και σήμερα εκπρόσωπος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών “Καλλιπάτειρα” Κυριακή Γιαννακίδου, ο Αντιπρόεδρος του Τρίτωνα Γιάννης Ποδιώτης και εκπρόσωποι των βασικών χορηγών. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο εκπρόσωπος της Dole, που είναι ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης καθώς και ο Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ,η οποία στηρίζει με όλη της την ενέργεια τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή γιατί “το τρέξιμο και η νύχτα χρειάζονται ενέργεια”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρευρέθηκαν επίσης οι διοργανωτές της εκδήλωσης των καλλιστείων από την Ινδία.