Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στη σκιά των δημοσκοπήσεων και της έρευνας για τις ΜΕΘ

Οι δύο μονομάχοι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύουν για την μονομαχία στη Βουλή στη σκιά του σάλου που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα αλλά και της διαγραφής Κουρουμπλή που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αντιπαράθεση για το ποιος ευθύνεται για τους θανάτους στην πανδημία και αν μπορούσαν να είναι μικρότερη η μακάβρια λίστα του κοροναϊού.Σε κάθε περίπτωση πάντως το αν υπάρχουν ευθύνες για τους θανάτους στην πανδημία και που αυτές οι ευθύνες αποδίδονται είναι ένα ζήτημα που στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στη μέχρι τώρα εικόνα της.Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον κ. Μητσοτάκη χρεώνοντάς του την πολιτική και ηθική ευθύνη για εκατόμβη νεκρών και σηκώνει κατακόρυφα τους τόνους με αφορμή τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.Από την πλευρά της η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη σημασία της μελέτης και τα συμπεράσματά της, ενώ συνεχίζει να διατείνεται ότι ουδέποτε έλαβε γνώση ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πριν τη δημοσιοποίησή της.«Το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας», είπε ο κ. Σκέρτσος παραπέμποντας στις διαψεύσεις του κ. Οικονόμου και προσθέτοντας ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη, που δεν κομίζει κάτι καινούργιο».

Η κυβέρνηση «έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν αν θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα» είπε ο κ. Σκέτρτσος και συνέχισε:

«Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη; (1) ότι όταν δέχεται μεγαλύτερο φόρτο το Σύστημα Υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και (2) ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο ΕΣΥ. Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.