Μετακίνηση εκτός νομού: Άρση απαγόρευσης με κράτηση σε ξενοδοχείο – «Δεν νομίζω να επιτραπεί» λέει ο Βατόπουλος

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση για την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό, σε μια προσπάθεια να τονώσει τόσο τα χιονοδρομικά κέντρα όσο και τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που αναμένουν τη μετακίνηση εκτός νομού, ώστε να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που μένουν στην επαρχία και λόγω lockdown παραμένουν εδώ και δύο μήνες χωριστά.Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός, τονίζοντας: «Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση σε πράσινους νομούς από άλλους νομούς».

Ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, φάνηκε ιδιαίτερα διστακτικός στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Σέρρες, οι οποίες γέμισαν με κρούσματα κορονοϊού όταν άρχισαν να πηγαίνουν εκεί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας μαζί τους το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και πως δεν πρέπει να παίρνουμε θάρρος, παρά το μερικό άνοιγμα της οικονομίας, με λιανεμπόριο, κομμωτήρια κλπ. «Δεν είδαμε την αύξηση που φοβόμασταν κι αυτό είναι καλό», δήλωσε αναφορικά με τις ημέρες μετά τις Γιορτές, οι οποίες και φόβιζαν τους επιστήμονες, ενώ συμπλήρωσε: «Η επιδημία εξαρτάται από την συμπεριφορά του κόσμου».

Τέλος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τους αργούς ρυθμούς που παρατηρούνται, ο καθηγητής ανέφερε πως συγκλίνουν διάφοροι παράγοντες, όπως η παραγωγή, η διανομή και η οργάνωση ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως «σιγά σιγά θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί».