Μέτρα covid: «Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς πιστοποιητικά», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Μέτρα covid: Επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την τέταρτη δόση στο γενικό πληθυσμό και την τρίτη στα παιδιά.Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ανοίγει την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση εμβολίου και την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου για τους άνω των 60 ετών.

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.Μίλησε και για την χορήγηση τέταρτης δόσης στο γενικό πληθυσμό λέγοντας ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, τόνισε, δε, πως εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά»
Αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των μέτρων, δηλώνοντας ότι είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι το Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους υπογραμμίζοντας ότι «πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα που θα ισχύουν το Πάσχα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας απάντησε θετικά.