Λαμία πρόστιμο: Το ακύρωσαν μετά το σάλο

Μετά τις αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία η κυβέρνηση – δια του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα – ακύρωσε το πρόστιμα των 300 ευρώ που επιβλήθηκε σε 80χρονη στη Λαμία για άσκοπη μετακίνηση, όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamiareport, που συνομίλησε κιόλας με την ηλικιωμένη, η γυναίκα «έφαγε» το πρόστιμο το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021, στην πλατεία Πάρκου, όπου εδώ και χρόνια περνάει κάποιες ώρες της ημέρας πουλώντας λαχανικά από τον κήπο της. «Δεν το κάνω για τα χρήματα. δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. Να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…» λέει η γυναίκα καθώς δεν διαθέτει άδεια πλανόδιου πωλητή.

«Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή μου χωρίς το εγγόνι μου… τι να την κάνω τη ζωή μου…», λέει με δάκρυα στα μάτια καθώς εξηγεί στον δημοσιογράφο πως έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Lamiareport, στο σημείο ήταν και μια γυναίκα η οποία είχε κάνει καταγγελία στους αστυνομικούς ότι η γιαγιά δεν έχει άδεια για τα πράγματα που πουλάει και επέμενε να της κόψουν κλήση.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

1 ΣΧΟΛΙΟ