Πέμπτη, 3 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας για τα μηνύματα με την Pfizer
Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χαλκιδική
Μητσοτάκης στον Economist: «Στο δημοψήφισμα η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ»
Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ – Συμβάλλει στο 10% του ΑΕΠ της ΕΕ
Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Ιεράπετρα
Ιστορική μέρα για τον Άρη: Επίσημα σε εποχή Σιάο, εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση μετοχών στη μαγική ατμόσφαιρα του Παλέ 
Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ” (video)

2 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση κατά τη διακαναλική συνέντευξη, για τις εκλογές στην Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε θα εκφράσω προτίμηση για το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Τουρκίας. Πιστεύω ότι η τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Στο βαθμό που η Τουρκία επιμένει στη λογική της ”γαλάζιας πατρίδας” θα υπάρχουν δυσκολίες. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε ουσιαστική εκτόνωση ως προς τη ρητορική της Τουρκίας. Μία βασική διαφορά μας χωρίζει, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Θα καλέσω να συγχαρώ όποιον εκλεγεί και θα επιδιώξω και μία συνάντηση για να βάλουμε το πλαίσιο των σχέσεών μας για τα επόμενα χρόνια. Ο βασικός πυρήνας της εξωτερικής πολιτικής, οι κεντρικές πολιτικές επιλογές δεν αλλάζουν. Μακάρι να βρεθεί ένα πρόσφορο έδαφος για οδηγηθούμε σε μια πιο μόνιμη εκτόνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση αν η ΝΔ στις εκλογές την επόμενη εβδομάδα είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, απάντησε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας».

Η κυβέρνηση ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση των υποκλοπών – Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Σε ερώτηση γιατί ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, και εάν υπονοεί ότι υπάρχει κάποιο άλλο ΠΑΣΟΚ και εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας, ή είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται υπό οποιαδήποτε συνθήκη να κοιτάξει προς Χαριλάου Τρικούπη για συνεργασία, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας, και είπε ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «με πολλούς ανθρώπους από αυτούς στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού και θεωρώ ότι δεν έχουν κακή άποψη για μένα και το έργο της ΝΔ».

«Οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή, και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό. Ζήτησα μια φορά στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά. Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου. Ήταν μια στρατηγική από την πρώτη στιγμή του κ. Ανδρουλάκη και όταν λέει ότι “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης”, λέει ουσιαστικά όχι σε Μητσοτάκη γιατί θα βγούμε πρώτοι».

Για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη, παραιτήθηκαν στελέχη, τηρήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, θωρακίστηκε θεσμικά η ΕΥΠ, επανήλθε ο δεύτερος εισαγγελέας, η Δικαιοσύνη προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης και είναι εκείνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕκλογέςΕΚΛΟΓΕΣ 2023ΜητσοτάκηςΠΑΣΟΚ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ρ. Μέτσολα: “Τα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα έδειξαν την δύναμη της άνευ προηγουμένου ενότητας της ΕΕ”
Επόμενο άρθρο Συνολικά 590.000 κύριες συντάξεις εκδόθηκαν σε 28 μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας για τα μηνύματα με την Pfizer
3 δευτερόλεπτα ago
Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χαλκιδική
4 ώρες ago
Μητσοτάκης στον Economist: «Στο δημοψήφισμα η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ»
4 ώρες ago
Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ – Συμβάλλει στο 10% του ΑΕΠ της ΕΕ
4 ώρες ago
Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Ιεράπετρα
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?