Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γυναικοκτονίες μας αφορούν όλους – Ο όρος γυναικοκτονία δεν πρέπει να αποκτήσει νομική διάσταση

Συνέχεια στο θέμα των γυναικτονίων έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την δηλώση του στην ΔΕΘ, όπου είχε υποστηρίξει ότι ο όρος “γυναικοκτονία” δεν πρέπει να αποκτήσει νομική διάσταση.

Αναφέρει, λοιπόν στο σημερινό του άρθρο (1/10) μεταξύ άλλων, ότι «τους τελευταίους μήνες σκιάζουν, δυστυχώς, συχνές ειδήσεις ενδοοικογενειακής βίας και ωμών δολοφονιών γυναικών από τους συντρόφους τους. Πρόκειται για την πιο ανατριχιαστική εκδοχή της αντίληψης ότι ο άνδρας είναι, τάχα, και ιδιοκτήτης όποιας βρίσκεται δίπλα του. Για μία συμπεριφορά εξουσιαστικής επιβολής του πιο δυνατού στον πιο αδύναμο. Και, τις περισσότερες φορές, για την αιματηρή κορύφωση μιας χρόνιας σωματικής και ψυχικής κακοποίησης που έχει προηγηθεί στον οικογενειακό μικρόκοσμο ή στα υπόγεια των διαπροσωπικών σχέσεων».Επισημαίνοντας ότι οι γυναικοκτονίες μας αφορούν όλους, Πολιτεία, φορείς και πολίτες καθώς και ότι «η θέση μας είναι μόνο μία: δίπλα στη γυναίκα, απέναντι στη βία!», τονίζει ότι ως πατέρας δύο κοριτσιών και σύζυγος συμμερίζεται την αγανάκτηση που προκαλούν αυτά τα εγκλήματα, αλλά και ότι ως πρωθυπουργός θα συνεχίσει να μάχεται για να εκριζωθούν από την κοινωνία μας.«Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα κανείς δεν αρνείται ότι κάθε κρατική δράση μοιάζει μικρή μπροστά στις ανάγκες που μεγεθύνονται», επισημαίνει. Ακόμη πως «μία κοινωνία οφείλει να βλέπει κατάματα τα προβλήματά της ακόμη και αν πρέπει να στραφεί με τόλμη στον καθρέφτη της».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι είναι γόνιμο να ακουστούν οι θέσεις όλων. «Όμως ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα. Η κυβέρνηση κάνει ήδη πράξη τις δικές της. Μένει έτοιμη, ωστόσο, να υιοθετήσει κάθε άλλη πρόταση ευθύνης».

1 ΣΧΟΛΙΟ