Κυπριακό και ευρωεκλογές στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη-Ν. Αναστασιάδη (video)

[ad_1]

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο. Κατά τη 45λεπτη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ κυριάρχησε η πορεία του κυπριακού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και την στηριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αλλά και την συγκρατημενη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μία ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της κυπριακής δημοκρατίας. «Η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του προέδρου Αναστασιάδη». επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι κ.κ. Νίκος Αναστασιαδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και συμφωνησαν ότι το ΕΛΚ θα είναι πρώτο και με διαφορά στην επόμενη σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, για να επισημάνει πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη. «Αυτό δεν αμφισβητείται, αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας ως προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ελλάδα των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Το βράδυ της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρος 2020-2030. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το 2019 κρίσιμη χρονιά, μιας και οι ευρωεκλογές θα καθορίσουν την τύχη της Ευρώπης.Στην τοποθετησή του ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ, με έμφαση στην μείωση της φορολογίας και την προσέλκυση των επενδύσεων.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]