Κορονοϊός Ελλάδα: Πρόβλεψη-σοκ για ύφεση 7% από την Scope Ratings

Κορονοϊός Ελλάδα: Σε σημαντική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ύφεση που θα χτυπήσει την ελληνική οικονομία το 2020, λόγω της πανδημίας το κορονοϊού, προχωρά ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings.
Κορονοϊός Ελλάδα: Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings θεωρεί ότι η Ελλάδα (αξιολόγηση ΒΒ/ προοπτικές θετικές) είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο σοκ από την πανδημία του Covid-19 μέσω της υψηλής εξάρτησης της οικονομίας από τον τομέα του τουρισμού που έχει πληγεί σοβαρά, αλλά και το υψηλό ποσοστό αυτοαπασχόλησης που εμφανίζει η οικονομία.

Όπως υπογραμμίζει η Scope, η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε ένα οικονομικό σοκ λόγω της πανδημίας του Covid 19, λόγω της υψηλής εξάρτησής της στον τουρισμό -ο οποίος και θα δεχτεί ισχυρό πλήγμα- καθώς και λόγω του υψηλού ποσοστού των αυτοαπασχολούμενων στην οικονομία. Όσον αφορά τις τράπεζες, η Scope αναφέρει πως η αδύναμη κερδοφορία και το ακόμη υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων περιορίζουν την ικανότητά τους να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.Έτσι, όπως εξηγεί, αναθεωρεί την εκτίμησή της για την πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο -7% για το 2020.