Κλειστά μαγαζιά: Μαύρα πανιά στη Θεσσαλονίκη – Μαξίμου πάνε οι έμποροι της Πάτρας

Με πλακάτ και μαύρα πανιά έξω από τα μαγαζιά τους οι έμποροι από την Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, ζητούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους πραγματοποιώντας συμβολική διαμαρτυρία. Οι έμποροι ανέβασαν συμβολικά τα ρολά και άνοιξαν τα φώτα στα καταστήματά τους για να καταδείξουν ότι το νέο εμπόρευμα αντί να καταναλώνεται μένει για μια ακόμη φορά στα ράφια και στις προθήκες.

Κρέμασαν πανό, μαύρα πανιά και πλακάτ, ζητώντας την εδώ και τώρα άρση της απόφασης για μη άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως λένε το λιανεμπόριο δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου με φορείς της Πάτρας και της Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έκδοση κοινού ψηφίσματος εναντίον της απόφασης για «μπλόκο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στο νομό Αχαΐας, από τους φορείς που συμμετείχαν (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Πατρέων, Επιμελητήριο, Ομοσπονδία, ΟΕΒΕΣΝΑ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εμπορικούς Συλλόγους της Αχαΐας, Εργατικό Κέντρο Πάτρας).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 19:00 το απόγευμα.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης