Καύσιμα: Συμβουλές για να γλιτώσετε την οικονομική επιβάρυνση

Πώς θα κερδίσετε χρήματα
Προτού επισκεφτούμε το βενζινάδικο κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα αγοράς, ώστε να εντοπίσουμε τα πρατήρια καυσίμων με τις πιο προσιτές τιμές.

Με μια ολιγόλεπτη βόλτα στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε τα φθηνότερα “βενζινάδικα” στην περιοχή μας, μέσω της ιστοσελίδας fuelprices.gr. Αρκεί να επιλέξουμε το νομό, τον δήμο και τον τύπο καυσίμου που μας ενδιαφέρει.

Εφόσον επιθυμούμε να γλιτώσουμε τα περιττά έξοδα, απαιτείται να γνωρίζουμε ότι οι τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα που βρίσκονται σε αυτοκινητοδρόμους είναι -στις περισσότερες περιπτώσεις – ακριβότερα έως και 0,20 ευρώ/λίτρο συγκριτικά με τα υπόλοιπα.Παράλληλα, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων λανσάρουν προωθητικά προγράμματα που επιτρέπουν τη μείωση της τιμές των καυσίμων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Προγράμματα Επιβράβευσης για τη συλλογή πόντων, η εξαργύρωση των οποίων επιτρέπει στον καταναλωτή να “κερδίσει” την αξία του ΦΠΑ, απορροφώντας μέρος της αύξησης των τιμών.

Επιπροσθέτως, δεν απουσιάζουν και κάποιες προσφορές – συνήθως μια ημέρα την εβδομάδα – στο πλαίσιο των οποίων η ενισχυμένη βενζίνη προσφέρεται στην τιμή της απλής.

Μην ξεχνάμε ότι τα ενισχυμένα καύσιμα εμπεριέχουν κάποια πρόσθετα συστατικά οικονομίας, μειώνοντας την την απώλεια ενέργειας που προκύπτει από την τριβή και τη συσσώρευση ιζημάτων στο σύστημα καυσίμου.