Καύσιμα: Έχουμε την 4η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωζώνη – Μείωση του ειδικού φόρου ζητεί η ΟΒΕ

11

Την εκτίμηση ότι «έχουμε την 4η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωζώνη και τους ακριβότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης από το 2011», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Κιούσης αποκάλυψε ότι πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργούς στη ΔΕΘ, είχε συζητηθεί η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα προκειμένου «να μπορέσουν 6 εκατ. Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης και να μην ζήσουμε χρονιές όπως το 2011-2013».Ο κ. Κιούσης, ανέφερε ότι «πέρσι είχαμε μηδενική αξία στο αργό πετρέλαιο, συγκεκριμένα τον περσινό Απρίλιο-Μάιο, διαπραγματευόταν η αξία του στα χρηματιστήρια του πλανήτη με 0,00€ το αργό και ως εκ τούτου, είχε φτάσει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα στο 1,20€».

Συμπλήρωσε δε, ότι «με τους ανελαστικούς φόρους στο 1,20€, δεν μπορεί να πάει χαμηλότερα η τελική τιμή, άρα σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, δεν μπορεί να υπάρξει», επεσήμανε ότι λόγω της χαμηλής τιμής στα καύσιμα πέρσι, νοικοκυριά που είχαν 10 χρόνια να γεμίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, έβαλαν πετρέλαιο στην περίοδο της καραντίνας, ενώ τόνισε ότι είναι καλό να μην στρέφεται ο κόσμος σε άλλες ρυπογόνες λύσεις.