Καταστήματα ανοιχτά: Σήκωσαν ρολά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα – Κηδειόχαρτα και μαύρα πανιά

40

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου ύστερα από κρατική απόφαση παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, την ώρα που η Αττική σήκωσε ρολά από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Στην Πολίχνη, οι καταστηματάρχες άνοιξαν τα μαγαζιά τους συμβολικά, χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες και σήκωσαν μαύρα πανιά.

Παράλληλα, έχουν αναρτήσει χαρτόνια, στα οποία αναγράφουν «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη» κι άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αυτό θα γίνεται όλη την εβδομάδα ή μέχρι να πάρει πίσω την απόφαση η κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Ιφιγένεια Τοσίδου, δήλωσε ότι οι έμποροι θα μελετήσουν τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια θα καθορίσουν τη στάση τους.

Ίδια εικόνα και στην Πάτρα, όπου οι έμποροι άνοιξαν τα μαγαζιά τους το πρωί της Δευτέρας χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες. Οι επαγγελματίες της Πάτρας κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό και να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές. Παράλληλα, ανάρτησαν το κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

«Καζάνι που βράζει η Πάτρα»
«Η Πάτρα είναι μεγάλο καζάνι που βράζει. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά. Καρναβάλι και φοιτητές, που είναι η “βαριά βιομηχανία” έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», είπε στην «Ώρα Ελλάδος» ο Νίκος Στριφτούλιας, επίτιμος πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πατρών.

«Δώσαμε τις οικονομίες μας για το νέο εμπόρευμα και μας είπαν πως δεν θα ανοίξουμε, μας έλεγαν για τα mall ότι θα είναι κλειστά και τα ανοίγουν. Αυτές είναι οι εστίες, που θα δημιουργηθούν τεράστιες ουρές, όχι τα μαγαζιά μας τα συνοικιακά» πρόσθεσε εμφανώς φορτισμένος ο κ. Στριφτούλιας.