Καταργούνται οι Φυλακές Κορυδαλλού

Μια από τις σημαντικότερες εξαγγελίες του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα κατεδαφιστούν!.
Όπως επεσήμανε, στη θέση των φυλακών θα κατασκευαστεί πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής. Ωστόσο, από τότε πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε τον σχεδιασμό για το μεγάλο αυτό εγχείρημα δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που θα φτιαχτεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα. Σύμφωνα με όσα είπε, οι φυλακές θα κατασκευαστούν εντός Αττικής. Ωστόσο, θα βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και πλησίον μεγάλου οδικού άξονα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη: «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα».

Σημειώνεται ότι παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’.