Καραμανλής: Προχωρά ο άξονας Έδεσσας -Θεσσαλονίκης – Κατατέθηκε η πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόκειται για δύο έργα και συγκεκριμένα το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα, προϋπολογισμού 70 εκ. €, που ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η παράκαμψη Γιαννιτσών, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μελέτες και για τα δύο τμήματα έχουν ολοκληρωθεί κατατέθηκε αίτημα να ενταχθεί ως ενιαίο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση.

«Θέλω να ξεκινήσω με κάτι για το οποίο ξέρω ότι η ΠΚΜ έχει δώσει μεγάλη μάχη. Και προσωπικά ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας το έχει θέσει ως προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι άλλο από το έργο που έχει να κάνει με την παράκαμψη Γιαννιτσών και το κομμάτι Μαυροβούνι- Έδεσσα. Αυτά τα δύο έργα, το ένα ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και το άλλο της Περιφέρειας. Έχουμε κάνει πλέον επίσημα την πρόταση να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το έργο αυτό είναι από τα κεντρικά τα οποία πρέπει να γίνουν. Η Έδεσσα πρέπει να βγει από την απομόνωση και να συνδεθεί με τους αυτοκινητοδρόμους», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης